Ghiseul Bancar

CEC Bank lanseaza in premiera nationala serviciul de plati instant

Luni, 22 aprilie 2019, in cadrul Forumului Serviciilor Financiare Digitale - Editia a II-a, CEC Bank si Banca Transilvania au anuntat introducerea in oferta, in premiera nationala, a serviciului Plati Instant, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Serviciul asigura transferul banilor intre banci in mai putin de 10 secunde. O astfel de plata va putea fi efectuata oricand (24/7/365). Valoarea individuala a unei plati executate prin Plati Instant se incadreaza sub 50 mii lei.

”Prin utilizarea serviciului Plati Instant, clientii CEC Bank, persoane fizice si juridice, vor putea efectua plati in orice moment, in conditii de flexibilitate, confort si siguranta. Serviciul este disponibil pentru platile in lei efectuate la ghiseele bancii sau prin intermediul aplicatiei CEC Bank Mobile Banking, momentan doar catre beneficiari cu conturi deschise la Banca Transilvania. Pe masura ce alte banci vor adera la noua schema de decontare, tranzactiile vor putea fi initiate si catre clientii acestora”, a declarat domnul Laurentiu Mitrache, Director General – Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank.

Serviciul a fost dezvoltat de TRANSFOND, operatorul Casei de Compensare Automate a platilor interbancare, in colaborare cu bancile comerciale, Asociatia Romana a Bancilor (Administratorul Schemelor Nationale de Plati) si Banca Nationala a Romaniei (Supraveghetorul Schemelor de Plati). Platile instant sunt astfel cel mai rapid mod de a transfera fonduri in siguranta, acestea fiind procesate interbancar de catre TRANSFOND, cu decontarea finalizata de catre Banca Nationala a Romaniei.

Evenimentul, organizat de Asociatia Romana a Bancilor si TRANSFOND, a fost gazduit de Institutul Bancar Roman si a reunit reprezentanti de la cel mai inalt nivel executiv din sectorul financiar-bancar, specialisti, reprezentanti mass-media.