Ghiseul Bancar

CEC Bank devine banca nr.7 cu avans de 15% la creditele ipotecare

CEC Bank devine banca nr.7 cu avans de 15% la creditele ipotecare

CEC Bank devine a saptea banca dispusa sa accepte un avans de 15%, nivelul anterior adoptarii legii privind darea in plata, pentru acordarea de credite ipotecare in lei. Pana acum, avansul cerut de banca a fost de 30% din valoarea locuintei cumparata cu banii din imprumut.

Dupa adoptarea legii darii in plata, in primavara anului trecut, bancile au majorat avansurile de la 15% la 30% sau chiar mai mult, motivand ca le-au crescut riscurile acordarii de credite imobiliare, din cauza faptului ca o locuinta ipotecata poate fi predata bancii iar clientul poate scapa de datorii, chiar daca valoarea acestora este mai mare decat cea a locuintei.

Dar dupa ce Curtea Constitutionala a declarat partial ilegala legea darii in plata si a decis ca darea in plata se poate face doar in cazurile sociale si numai dupa decizia unei instante, bancile au inceput sa revina la avansurile initiale.

CEC Bank a decis sa scada avansul de la 30% la 15% doar in cazul creditelor ipotecare, nu si a celor imobiliare (ce pot fi garantate cu un alt imobil, nu cel care face obiectul imprumutului), si numai in cazul locuintelor din resedintele de judet si alte orase.

De asemenea, banca a scazut dobanda la creditele acordate in orasele mari.

Avansul de 15% este conditionat, si la alte banci, fie de marimea localitatii in care se acorda creditul, fie de tipul locuintei cumparate.

Astfel, BCR acorda credite cu avans de 15% doar in orasele mari din tara si pe o perioada de maxim 20 ani, nu 30 sau chiar 35 de ani ca la alte banci.

BT accepta avans de 15% doar pentru imprumuturile destinate achizitiei primei locuinte iar BRD numai in cazul existentei unei garantii suplimentare imobilului care face obiectul creditului.

Doar ING, OTP Bank si Libra Internet Bank nu conditioneaza in niciun fel avansul de minim 15% acceptat pentru un credit destinat cumpararii unei locuinte. (Vezi aici ce avansuri la creditele ipotecare practica in acest moment bancile)

Comunicatul CEC Bank:

CEC Bank reduce dobanzile aferente creditelor ipotecare in lei pentru achizitia sau construirea de locuinte

CEC Bank reduce dobanzile aferente creditelor ipotecare in lei pentru achizitia sau construirea de locuinte in Bucuresti, judetul Ilfov, orasele resedinte de judet, precum si in alte localitati din Romania. Lista completa a oraselor eligibile este disponibila pe site-ul de internet al bancii, www.cec.ro.

Astfel, pentru creditele ipotecare destinate achizitionarii/construirii imobilelor situate in aceste localitati, clientii bancii beneficiaza de o dobanda avantajoasa, compusa din ROBOR 6M* + 2,40% p.a. (in cazul in care creditul se achizitioneaza la pachet cu credit prin card), respectiv ROBOR 6M* + 2,50% (fara achizitionarea impreuna cu credit prin card).

Pentru avans egal sau mai mare de 30%, nivelul dobanzii va fi ROBOR 6M* + 2,15% p.a. (in cazul in care creditul se achizitioneaza la pachet cu credit prin card), respectiv ROBOR 6M* + 2,25% p.a. (fara achizitionarea impreuna cu credit prin card). Avansul minim este de 15% iar perioada de creditare este de maximum 35 ani.

"Ne dorim ca prin acest demers sa venim in intampinarea clientilor nostri care intentioneaza sa-si cumpere sau sa-si construiasca o locuinta, oferindu-le cele mai potrivite solutii de finantare, perfect adaptate nevoilor acestora", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte Director General CEC Bank.

Informatii suplimentare despre gama de produse CEC Bank destinate persoanelor fizice pot fi obtinute de catre clienti in orice unitate CEC Bank sau accesand site-ul bancii, www.cec.ro.

*Rata de dobanda este stabilita in functie de indicele ROBOR 6M, actualizabil semestrial in prima zi lucratoare a semestrului; valoarea indicelui incepand cu data de 3 ianuarie 2017 este de 1,11%.

Exemple de calcul

In conditiile unui avans de minimum 15%:

- DAE 4,12%, calculata in ipoteza unui credit in valoare de 154.000 lei cu rambursare in 289 de luni, cu o dobanda de 3,51%, variabila pe intreaga durata de creditare, calculata in functie de ROBOR 6M + marja fixa de 2,40 p.p. in cazul in care creditul se achizitioneaza la pachet cu credit prin card, comision de administrare 0,04% aplicabil lunar la soldul curent al creditului, comision de analiza dosar de 500 lei si comision evaluare 350 lei. Rata lunara va fi de 851,87 lei, iar valoarea totala platibila de 238.557,38 lei.

- DAE 4,22%, calculata in ipoteza unui credit in valoare de 154.000 lei cu rambursare in 289 de luni, cu o dobanda de 3,61%, variabila pe intreaga durata de creditare, calculata in functie de ROBOR 6M + marja fixa de 2,50 p.p. (fara achizitionarea unui credit prin card), comision de administrare 0,04% aplicabil lunar la soldul curent al creditului, comision de analiza dosar de 500 lei si comision evaluare 350 lei. Rata lunara va fi de 860,10 lei, iar valoarea totala platibila de 240.969,23 lei.

In conditiile unui avans mai mare de 30%:

- DAE 3,86%, calculata in ipoteza unui credit in valoare de 154.000 lei cu rambursare in 289 de luni, cu o dobanda de 3,26%, variabila pe intreaga durata de creditare, calculata in functie de ROBOR 6M + marja fixa de 2,15 p.p. in cazul in care creditul se achizitioneaza la pachet cu credit prin card, comision lunar de administrare 0,04% aplicabil lunar la soldul curent al creditului, comision de analiza dosar de 500 lei si comision evaluare 350 lei. Rata lunara va fi de 831,51 lei, iar valoarea totala platibila de 232.587,08 lei.

- DAE 3,96%, calculata in ipoteza unui credit in valoare de 154.000 lei cu rambursare in 289 de luni, cu o dobanda de 3,36%, variabila pe intreaga durata de creditare, calculata in functie de ROBOR 6M + marja fixa de 2,25 p.p.(fara achizitionarea unui credit prin card), comision lunar de administrare 0,04% aplicabil lunar la soldul curent al creditului, comision de analiza dosar de 500 lei si comision evaluare 350 lei. Rata lunara va fi de 839,62 lei, iar valoarea totala platibila de 234.964,48 lei.