Ghiseul Bancar

Pot suspenda executarea silita pentru un credit Prima Casa?

"Am avut un credit prin Prima Casa și datorita unor întârzieri de 2 luni banca a solicitat către fondul de garantare sa i se dea jumătate din credit.

Fondul a dat banii iar eu acum trebuie sa platesc la ANAF suma de 20000 de euro. Pentru ca nu am avut cum sa îi plătesc ANAF-ul îmi scoate apartamentul la vânzare.

Exista vreo lege care sa mă ajute sa suspend executarea? Menționez ca sunt însărcinată în 7 luni și pe 23 luna aceasta este licitația pentru apartament", ne scrie un cititor pe site-ul Reclamatiibanci.ro.

Raspuns:

Stimata doamna,

Aveti dreptul sa cereti suspendarea executarii silite, avand in vedere ca este vorba de casa in care locuiti si faptul ca sunteti insarcinata. Mai mult, daca spuneti ca sunteti executata silit pentru o intarziere de doar 2 luni, atunci s-ar putea sa fie vorba si de un abuz al bancii, care se pare ca s-a grabit sa-si recupereze garantia de la FNGCIMM.

In mod normal, o banca incepe procedura de executare silita dupa 3 luni de intarziere la rambursarea ratelor. Iar cum creditele Prima Casa, garantate de stat, sunt mai sigure pentru banci decat creditele standard, banca ar fi trebuit sa fie mult mai intelegatoare cu dumneavoastra, cu atat mai mult cu cat este vorba de locuinta personala.

Vezi aici raspunsul integral.

Probleme cu banca? Faceti aici o reclamatie si noi va ajutam!