Ghiseul Bancar

Provident va acorda imprumuturi la domiciliu si in Spania

Trei romani vor face parte din echipa care va lansa operatiunile Provident in Spania, in vederea acordarii, incepand din 2015, de imprumuturi rapide la domiciliul clientilor, anunta compania britanica. Echipa locala a Provident a pus si bazele operatiunilor din Bulgaria, lansate in toamna anului trecut.

Investițiile realizate în extinderea operațiunilor în zone noi, atât în România, cât și în Bulgaria, precum și diversificarea portofoliului de produse și servicii au generat creșteri importante ale tuturor indicatorilor de performanță și ne așteptăm la rezultate solide și în semestrul al doilea. În același timp, sunt încântat să văd că tot mai mulți angajați români fac pasul către o carieră internatională: după contribuția la succesul lansării operațiunilor pe piața din Bulgaria, cel puțin trei români vor face parte din echipa care va pune bazele operațiunilor în Spania, cea mai recentă țară unde IPF se extinde și unde ne așteptăm să emitem primele împrumuturi la începutul lui 2015", a declarat Gerard Ryan, CEO-ul grupului IPF.

Filialele din România și Bulgaria ale grupului britanic International Personal Finance (IPF), care operează sub brandul Provident, au acordat împrumuturi în valoare de 68,4 milioane de euro (55,9 milioane de lire sterline) în prima jumătate a acestui an, în creștere cu 26% comparativ cu aceeași perioadă din 2013, anunta grupul intr-un comunicat.

În toamna anului trecut, IPF a lansat operațiunile pe piața din Bulgaria folosind infrastructura și resursele de management din România și, de atunci, rezultatele celor două țări sunt raportate cumulat.

Veniturile celor două companii au crescut cu 23% comparativ cu primul semestru al anului trecut, până la 45,3 milioane de euro (37 de milioane de lire sterline). Profitul operațional brut al Provident Financial România, conform standardelor internaționale de raportare financiară IFRS, a fost de 2,1 milioane de euro (1,7 milioane de lire sterline).

În cei opt ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 230 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Grupul are acum peste 312.000 de clienți activi în cele două țări, cu 16% peste nivelul raportat în primul semestru din 2013. Aproximativ 5.000 dintre aceștia sunt în Bulgaria, unde IPF are deja peste 300 de angajați și agenți independenți și 8 puncte de lucru în cele mai importante orașe din țară. Investițiile în extinderea operațiunilor în Bulgaria în primele șase luni ale acestui an s-au ridicat la 3,3 milioane de euro (2,7 milioane de lire).

Anul acesta, Provident Financial România a introdus în portofoliul său produse noi, cum ar fi împrumuturi de valori mai mari pe perioade mai lungi și a anunțat că testează programe de recompensare a clienților fideli prin condiții preferențiale și reduceri de costuri. De asemenea, compania are în plan oferirea de împrumuturi cu rambursări lunare, ca o alternativă la modelul actual care presupune achitarea săptămânală a ratelor.

IPF are acum peste 2,6 milioane de clienți în șapte țări din Europa Centrală și de Est, precum și în Mexic.

Grupul a anunțat pentru primul semestru din 2014 venituri de 394,1 de milioane de lire sterline, în creștere cu 16,7% comparativ cu perioada similară din 2013 și a acordat împrumuturi în valoare totală de 513 milioane de lire sterline. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaționale listate la Bursa din Londra.