Ghiseul Bancar

BRD mi-a pus poprire pe alocatiile copiilor. Au voie sa faca asta?

"Am avut un card la BRD si nu l-am inchis la timp. Este normal sa se puna poprire pe alocatiile copiilor? Cardul de alocatie find deschis la aceeasi banca, cand m-am dus sa scot alocatiile copiilor, eu i-am spus doamnei de la banca ca e vorba de alocatii, nu este salariu, dar mi s-a raspuns sec ca asa este procedura. As dori sa stiu daca au dreptul sa faca popriri pe alocatiile copiilor si daca nu, ce pot face", intreaba o clienta a BRD, pe site-ul Reclamatiibanci.ro.

Cei care se afla in aceasta situatie trebuie sa stie ca bancile nu au voie sa puna poprire pe alocatiile copiilor, legea interzice acest lucru. Conform Art. 728 din noul Cod de procedura civila, alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Clientul din cazul de fata trebuie sa ceara explicatii in scris de la BRD cu privire la aceasta poprire si la legalitatea acesteia si poate cere socoteala bancii pentru eventualele daune pricinuite.

Noi am cerut BRD explicatii cu privire la aceasta situatie, insa banca sustine ca nu a pus poprire pe alocatii: “Clientei nu i s-a oprit alocatia copiilor”, spune purtatorul de cuvant al BRD, Traian Traicu.

“Ca regula, nu avem conturi sau carduri pentru alocatii. Sunt conturi curente obisnuite in care pot fi facute toate tipurile de operatiuni. Cand exista popriri, sumele provenite din alocatii si salarii sunt eliberate clientilor conform legii, dar contul ramane blocat in eventualitatea in care in el intra sume si din alte surse”, precizeaza reprezentantul BRD.

Citeste tot articolul pe Reclamatiibanci.ro

Probeme cu banca? Scrie-ne aici si te vom ajuta.