Ghiseul Bancar

Un roman, Antonio Eram, se lanseaza, tocmai in Mexic, intr-o afacere cu credite rapide acordate exclusiv printr-o aplicatie pe smartphones

De luna trecuta, cand a fost lansata aplicatia, pana in prezent, au fost acordate peste 50 de credite, a anuntat compania in urma cu trei zile. Prezentarea Mobilender, primul serviciu de acordare de credite de valori mici, exclusiv prin telefonul mobil in Mexic, a avut loc in 29 mai.

Antonio Eram, fondatorul Netopia - mobilpay, un procesator de plati online si cu telefoanele mobile tip smartphones prin intermediul cardurilor bancare, a devenit de scurt timp co-fondator al unei companii non-bancare cu sediul in Sillicon Valley, care acorda tocmai in Mexic credite rapide, cu valori mici si pe termen scurt, exclusiv printr-o aplicatie pe telefoanele mobile.

Netopia, infiintata de Eram in 2005, are inca din 2008 o sucursala in Silicon Vallay, California, acolo unde s-au nascut si unde se concep si acum cele mai importante noi tehnologii care adoptate in toata lumea. In acelasi timp, este locatia ideala pentru infiintarea de start-upuri in domeniul tehnologic, precum cel de fata, intrucat si investitorii sunt aici mult mai usor de gasit decat in alte parti.

Aplicatia lansata de Antonio Eram se numeste Mobilender (mobilender.mx) si poate fi descarcata atat din Apple Store cat si din Play Store. Este vorba de o aplicatie exclusiv pentru telefoanele mobile tip smartphone, a carui avantaj principal, se subliniaza, este functionarea pe baza unui algoritm bazat pe retelele sociale.

 

 

De luna trecuta, cand a fost lansata aplicatia, pana in prezent, au fost acordate peste 50 de credite, a anuntat compania in urma cu trei zile. Prezentarea Mobilender, primul serviciu de acordare de credite de valori mici, exclusiv prin telefonul mobil in Mexic, a avut loc in 29 mai.

In aceasta se subliniaza ca este vorba de credite rapide, care se acorda in mai putin de 30 de minute, direct pe telefonul mobil, prin intermediul unei aplicatii disponibile non-stop, 24/7, fara vreo documentatie scrisa, fara garantii si fara verificarea istoricului de creditare a clientului. Acordarea creditului pe telefonul mobil se face in 5 pasi.

Sumele ce se pot imprumuta variaza intre 50 si 500 de dolari, pe perioade intre 5 si 30 de zile, dobanda fiind de 1% pe zi.

 

 

Avantaje competitive ale aplicatiei sunt urmatoarele, conform prezentarii companiei:

- solutie de creditare exclusiv pe telefoanele mobile
- conceputa specific plentru piata mexicana si tarile latino-americane
- integrare puternica in retelele sociale - algoritm basat pe retele sociale 
- proces rapid de acordare a creditului, in 5 pasi
- intelegere extinsa a specificului pietei locale

De ce o afacere in Mexic?

Piata mexicana este printre cele mai mari din lume, iar penetrarea internetului este ridicata: 
- In Mexic sunt 45,1 milioane utilizatori de internet
dintre care 40% sunt intre 18 si 34 de ani, 
- care isi petrec in medie 5 ore pe zi pe internet, 
- iar 9 din 10 utilizatori de internet mexicani sunt intr-o retea sociala