Ghiseul Bancar

Cum ne putem asigura impotriva a 25 de boli grave

Una dintre firmele de asigurari de pe piata romaneasca, CIG Romania, a lansat un nou tip de asigurare de viata care ofera protectie financiara pentru 25 de boli grave sau interventii chirurgicale majore. Noul produs ofera, in acelasi timp, o dobanda anuala garantata de 3% pentru primele platite in contul asigurarii, aceasta avand astfel si functia de economisire.

Denumirea asigurarii este Benefit, o asigurare mixtă de viață cu două variante – de bază și extinsă, care acoperă atât riscul de deces al asiguratului, cât și riscul de supraviețuire.

ÃŽn acoperirea extinsă sunt incluse clauza de afecțiuni grave, care oferă protecție finaciară pentru 25 de boli grave sau intervenții chirurgicale majore, dar și clauza de invaliditate totală permanentă ca urmare a unui accident. ÃŽn plus, asigurarea de viață Benefit este și un instrument de economisire, rata anuală a dobânzii garantate fiind de 3%.

„Bazându-ne pe experiența noastră internațională pe segmentul asigurărilor, am creat asigurarea mixtă de viață Benefit, un produs unic pe piața locală”, a declarat István Kádár, CEO CIG România, citat intr-un comunicat al companiei de asigurari.

„Avantajul poliței constă, în principal, în flexibilitatea sumei asigurate, care poate fi diferită în caz de deces sau de supraviețuire. De asemenea, asigurarea mixtă de viață Benefit acoperă și alte tipuri de riscuri, cum sunt bolile grave și invaliditatea permanentă totală, dar oferă și posibilitatea de a adăuga asigurării principale patru pachete de accident, inclusiv spitalizarea, intervenții chirurgicale, invaliditate parțială sau totală permanentă și deces în urma unui accident. Concret, asigurații noștri beneficiază de plata unor indemnizații zilnice în caz de spitalizare sau de o suma forfetară în cazul intervențiilor chirurgicale, chiar dacă celelalte cheltuieli medicale sunt acoperite de asigurările obligatorii de stat.”
Asigurarea mixtă de bază acoperă decesul din orice cauză al persoanei asigurate pe durata valabilității poliței de asigurare și opțional, supraviețuirea la data expirării poliței. Pentru acest tip de asigurare, vârsta de intrare în asigurare este de minim 14 ani și maxim 65 de ani.

ÃŽn ceea ce privește asigurarea mixtă de viață extinsă, vârsta asiguratului la începutul asigurării este de minim 14 ani și de maxim 60 de ani. Pe lângă riscul de deces și cel de supraviețuire, acest tip de asigurare acoperă și riscuri suplimentare, cum sunt invaliditatea permanentă totală ca urmare a unui accident sau afecțiunile grave, de exemplu: cancer, infarct, operație de bypass, accident vascular cerebral, insuficiență renală cronică, transplant al unui organ de importanță vitală, arsură de gradul 3 sau 4, scleroză multiplă, Alzheimer, Parkinson sau comă.

Asigurarea Benefit oferă posibilitatea de indexare anuală a primei sau sumei asigurate, de modificare a primelor sau sumelor asigurate pentru riscuri, oricând pe durata contractului, de transformare în contract liber de plata primelor, de răscumpărare totală sau parțială a poliței și de retragere eșalonată de numerar.
ÃŽn plus, asiguratul poate opta pentru asigurarea suplimentară de accidente și sănătate, care acoperă decesul persoanei asigurate survenit în urma unui accident, spitalizarea și intervențiile chirurgicale din accident, persoana asigurată fiind în caz de asigurare de accident contractantul poliței sau asiguratul principal.

Asigurarea mixtă de viață Benefit poate fi utilizată și ca instrument de economisire, produsul incluzând o componentă de investiție a excedentului. Benefit oferă posibilități de investiții denominate în RON în diferite fonduri, administrate de Concorde, Credit Suisse și Pioneer Investments. 90% din valoarea excedentului de dobândă obținut din investirea rezervei poliței, este alocat poliței sub formă de participare la profit și este reinvestit odată cu rezerva poliței, astfel încât valoarea participării la profit se majorează în fiecare an.