Ghiseul Bancar

Jeffrey Franks: Tinta de deficit bugetar pentru 2011 este de 4,4% si nu se va schimba

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat joi la iesirea din sediul Ministerului de Finante ca deficitul bugetar convenit pentru 2011 este de 4,4% si ca acesta nu se va schimba.

El a spus si ca oficialii inca se uita la calculele pentru arierate si ca nu vrea sa dea informatii despre acest lucru. Seful misiunii FMI a mentionat totusi ca cifrele preliminare din al treilea trimestru arata destul de bine si ca tinta de deficit fiscal a fost respectata in anumite limite.

"Discutiile preliminare despre cifrele din al treilea trimestru arata destul de bine, se pare ca tinta de deficit fiscal a fost respectata in anumite limite", a declarat Franks.

Totodata, acesta a precizat ca oficialii sunt optimisti in ceea ce priveste ultima parte a lui 2010.

Franks a mentionat ca a fost facuta o analiza a problemelor care vor fi discutate in timpul vizitei si ca s-a discutat si despre situtia bugetului pe 2010 si 2011.

Cat despre votul din Parlament asupra neimpozitarii pensiilor sub 2.000 lei si reducerea TVA pentru alimentele de baza la 5%, Franks a spus ca nu poate oferi detalii intrucat inca se mai discuta despre asta.