Ghiseul Bancar

Romstal Leasing este dispusa sa reesaloneze contractul de leasing?

"Am un contract de leasing din 2007 (la Romstal leasing) pentru o masina de 22000 eur, am dat un avans de 45% si am achitat pana in prezent toate ratele in mod corect, fara intarzieri.

Mai sunt de achitat 23 rate valoarea reziduala numai ca in ultimile 2 luni veniturile noastre s-au redus (no sporuri) si ne este din ce in ce mai greu sa platim asa ca intrebarea este daca Romstal leasing este dispusa sa negocieze reesalonari la astfel de contracte si daca da, ce anume implica acest lucru din partea mea (comisioane, dobanda marita, etc?)

Si firmele de leasing sunt interesate sa reesaloneze ratele de leasing, in functie de capacitatea de plata a clientilor, cu scopul de a-si recupera valoarea finantarii si a nu se ajunge in caz de executare silita, pentru ca astfel este posibil sa apara pierdei si nu castiguri.

Luati legatura cu societatea de leasing pentru a vedea care sunt conditiile in care se poate renegocia contractul de leasing. fiecare banca si societate de leasing are propriile norme interne de refinantare si reesalonare, asa incat este posibil sa platiti comisioane de acordare a respectivei facilitati si dobanzi mai mari, pentru ca riscurile sunt acum mai mari.