Ghiseul Bancar

Finantarea echipamentelor medicale se realizeaza in principal prin credit bancar si leasing financiar

Finantarea echipamentelor medicale prin leasing financiar este estimata la 30 milioane euro in acest an, in usoara scadere fata de anul trecut, cand finantarile pe acest segment erau de 32,46 milioane euro, a declarat Mugur Stancu, managing director la Medicredit Leasing IFN.

"Finantarea investitiilor private in echipamente medicale se realizeaza in proportie de 85% prin credit bancar si prin leasing financiar", a mentionat Stancu.

In ceea ce priveste finantarea echipamentelor medicale prin credit si leasing, Stancu estimeaza o scadere pana la 55 milioane euro in acest an, de la 64 milioane euro in 2008.

Directorul companiei a precizat ca finantarea echipamentelor medicale prin Medicredit Leasing ar putea spori in acest an la 20 milioane euro, de la 17,6 milioane euro anul trecut.

"Medicredit Leasing a finantat anul trecut 54% din activele medicale finantate prin leasing financiar, avand o crestere de peste 70% pe an in perioada 2006-2008", a mai spus Stancu.

In 2008, finantarea privata a investitiilor in echipamente medicale s-a ridicat la 75 milioane euro. Din aceasta suma, 42% s-a realizat prin credit, aproape un sfert (23%) prin Medicredit Leasing, 15% prin capitaluri proprii, iar 20% prin alte societati de leasing.

Medicredit Leasing IFN SA, companie specializata in leasingul de echipamente medicale, a fost infiintata in anul 2003, iar in prezent este membra a grupului financiar Banca Transilvania