Ghiseul Bancar

Leasingul operational auto de tipul sale&lease-back castiga teren in perioada de criza

Arval Romania, parte a BNP Paribas Group si companie de referinta pe piata romaneasca a leasingului operational auto cu servicii incluse, a inregistrat o crestere cu 20% a solicitarilor din partea companiilor pentru produsul sale&lease-back in primele doua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2008.

Potrivit reprezentantilor Arval Romania, aceasta evolutie este impulsionata de contextul crizei financiare. Produsul ofera lichiditati imediate si in acelasi timp costurile si riscurile scad pentru companiile in cauza, acestea fiind preluate de societatea de leasing operational.

„Optiunea sale&lease-back reprezinta una dintre solutiile castigatoare spre care tot mai multe companii din Romania se vor indrepta in urmatoarea perioada, din cauza problemei lichiditatilor cu care se confrunta. Aceasta tendinta va putea fi observata in mai multe domenii, precum cel imobiliar sau bancar, alaturi de cel al leasingului operational. Ne asteptam ca activitatile de sale&lease-back din domeniul leasingului operational sa urmeze in continuare acelasi trend ascendent la nivel european”, declara Arnault Leglaye, Managing Director Arval Romania.

Reprezentantii Arval Romania apreciaza ca activitatile de sale&leaseback vor contribui cu 10% la totalul cifrei de afaceri a companiei, estimata la 16-17 milioane de euro pentru 2009. In prezent, Arval Romania inregistreaza un numar de 120 de clienti, cu 25% mai mult fata de aceeasi perioada a lui 2008 si o flota de 2300 de vehicule.

Activitatile de sale&lease-back reprezinta o modalitate de a vinde vehiculele catre Arval Romania, aceeasi flota fiind utilizata in continuare de clienti cu un plus de servicii incluse, asigurand o crestere a lichiditatilor in business-ul acestora.