Ghiseul Bancar

Piata de leasing nu va creste in 2009, considera noul sef al UniCredit Leasing

Noul director al UniCredit Leasing Corporation, Andreas Obrist, considera ca piata de leasing va ramane in acest an la nivelul din 2008, potrivit ZF.ro.

"Acum asteptam sa ne fie aprobat bugetul pe 2009 de catre grup si estimam ca afacerile noastre vor ramane la nivelul de anul trecut, la fel ca intreaga piata", spune Obrist.

Acesta a fost numit recent director general al UniCredit Leasing Corporation, pozitie ocupata anterior de Septimiu Postelnicu, care a fost promovat in cadrul grupului italian.
Inainte de a fi numit director general, Obrist a ocupat pozitia de director de risc in cadrul companiei si a condus HVB Leasing, companie care a fuzionat in 2006 cu UniCredit Leasing.

"Cel mai bine se va dezvolta in 2009 leasingul de echipamente, in special pentru proiectele de infrastructura. Chiar daca este criza, avem nevoie in continuare de poduri, autostrazi, gari si aeroporturi. Cred ca se vor mai face investitii semnificative in infrastructura", a subliniat Obrist.

El se asteapta ca numarul finantarilor pentru echipamente in portofoliul companiei sa creasca, urmand sa se reduca ponderea finantarilor pentru autovehicul, si considera ca piata imobiliara isi va reveni pe parcursul anului 2009.

"Au trecut vremurile cand tot ce atingeai in Romania se transforma in aur. Multe companii au avut succes rapid, dar acum a venit momentul sa intelegem ca este nevoie de o planificare corecta si realista si de un control mult mai bun al costurilor", a punctat seful UniCredit Leasing.