Ghiseul Bancar

Afacerile UniCredit Leasing estimate la 575 milioane de euro in 2008


UniCredit Leasing Corporation, unul dintre principalii jucatori de top pe piata leasingului, estimeaza ca va inregistra in acest an o crestere similara cu aceea a pietei, de 10-15%, de la un nivel al valorii bunurilor finantate de 500 milioane de euro, in 2007. Astfel, in 2008, valoarea bunurilor finantate s-ar situa in jurul a 550-575 milioane de euro.

“Piata de leasing va avansa in acest an cu 10-15%, intr-un scenariu optimist. Trebuie sa ne incadram, teoretic, si noi in aceasta crestere”, a declarat, ieri, presedintele companiei, Septimiu Postelnicu, potrivit Mediafax.

Totodata, Septimiu Postelnicu a declarat ca estimarea de crestere a pietei de leasing cu circa 30% in acest an, anuntata de Asociatia Societatilor Financiare - ALB Romania, nu este realista, avand in vedere evolutia slaba a finantarilor pe segmentele auto si imobiliar.

Piata de leasing se afla in trend ascendent, anul trecut ajungand la 4,49 miliarde euro, in crestere cu peste 50% fata de 2006.

UniCredit Leasing Corporation, companie rezultata din fuziunea firmelor HVB Leasing si UniCredit Leasing Romania, a ocupat in 2007 prima pozitie in piata de profil, cu o valoare a bunurilor finantate de 500 milioane de euro.