Ghiseul Bancar

VALORIFICATOR - Sale & Lease-Back, LEASING PENTRU IMM de la BT Leasing

BT Leasing, companie membra a Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA, lanseaza „VALORIFICATOR - Sale & Lease-Back”, Leasing pentru IMM. Aceasta solutie de finantare, destinata nevoilor curente nenominalizate, se adreseaza IMM-urilor, persoanelor fizice autorizate (PFA) sau asociatiilor familiale (AF), anunta un comunicat remis la redactie.

Titus Nicoara, Directorul General al BT Leasing, declara: „Dorim sa devenim Compania de leasing pentru intreprinzatorii romani si sa ne aliniem astfel pozitionarii Bancii Transilvania. Noul produs este inca o etapa a acestui proiect ambitios, initiat in octombrie 2007, cand am facut publica noua noastra strategie”.

Apeland la acest produs, clientii pot obtine pana la 100.000 de EUR, in schimbul unui bun mobiliar sau imobiliar. Practic, produsul contine doua tranzactii concomitente: clientul vinde un bun mobil sau imobil catre BT Leasing, iar BT Leasing il re-acorda imediat catre client, printr-un contract de leasing financiar.

Durata finantarii este de 12 – 60 de luni pentru bunurile imobiliare, respectiv de 12 – 48 de luni pentru cele mobiliare. BT Leasing sustine prin acest tip de leasing inclusiv companiile noi, asa incat acestea pot beneficia de Sale & Lease-Back chiar daca au mai putin de 12 luni de activitate.

De noul produs pot beneficia firme care inregistreaza profit din exploatare, chiar daca evolutia cifrei de afaceri este in scadere cu pana la 20%, dar si firme care au o evolutie a cifrei de afaceri pozitiva, chiar daca nu inregistreaza profit din exploatare. O alta cerinta ar fi ca firmele sa nu fie inregistrate in Centrala Incidentelor de Plati cu mai mult de 3 incidente majore in ultimele 6 luni si sa nu fie in interdictie de a emite cecuri bancare. In plus, respectivele companii trebuie sa figureze in Centrala Riscurilor Bancare cu serviciul datoriei A in ceea ce priveste creditele contractate in ultimele 6 luni si, in plus, trebuie sa fie stabile financiar.