Ghiseul Bancar

Pentru Volksbank Leasing, 2008 nu a adus prea multe schimbari

Finantarile acordate de Volksbank Leasing Romania in primul semestru din 2008 au o valoare de 90 milioane de EUR, iar contractele finalizate de la inceputul anului se apropie de 5 000, au declarat reprezentantii companiei, potrivit NewsIn.

"Anul 2008 este pentru VB Leasing foarte asemanator cu 2007, atat din punct de vedere al volumului de contracte, cat si a valorii totale a acestora", a precizat Peter Demmer, directorul general al companiei.

Scumpirea creditelor si vanzarea redusa a autoturismelor sunt principalele motive care au dus la incetinirea pietei si, in consecinta, la afectarea leasingului. Demmer a mai motivat ponderea scazuta a vanzarilor in leasing prin faptul ca tot mai multi clienti au preferat sa cumpere “cu banii jos”, ca urmare a cresterii puterii de cumparare fata de anii anteriori. Anul trecut, piata leasingului a urcat spectaculos, cu 54%, ajungand la 4,9 miliarde de EUR.

Pentru urmatoarea perioada a anului, Demmer tinteste un numar de peste 11 000 de contracte si urcarea cu doua locuri in topul firmelor de leasing in Romania, ajungand, astfel, pe locul 5.

Cu un capital social de 1,02 milioane lei, peste doua treimi (69%) din vanzarile VB Leasing au provenit din finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare, 26% au fost destinate achizitiilor de camioane, remorci si utilaje de constructii, iar restul de 5% au fost utilizate pentru diverse echipamente.

VB Leasing dispune in prezent de o retea cu 12 puncte de lucru, alaturi de sediul central din Bucuresti, iar pana la finalul anului viitor vrea sa deschida alte trei puncte de lucru.