Ghiseul Bancar

Banca Transilvania si-a dublat numarul de clienti de internet banking in 2007

Serviciul de internet banking al Bancii Transilvania (denumit BT 24) a fost utilizat in anul 2007 de un numar de peste 50.000 clienti, dublu comparativ cu anul precedent, au declarat pentru GhiseulBancar.ro reprezentantii bancii.

Ce pot realiza prin BT 24?

Prin intermediul serviciului BT 24 se pot realiza plati in lei si valuta, tranzactii de schimb valutar (inclusiv la curs negociat si tranzactii forward) sau alimentari de card si constituiri si desfiintari de depozite.
Printre alte facilitati oferite de serviciul de internet banking al Bancii Transilvania se numara furnizarea de informatii legate de starea ordinelor de plata trimise bancii, posibilitatea vizualizarii extraselor de cont, urmarirea evolutiei soldurilor, inclusiv prin generarea unui grafic, posibilitatea configurarii de ordine predefinite pentru anumiti beneficiari, generarea de duplicate a unor ordine deja create.

Ce comisioane se aplica la operatiunile efectuate prin BT 24?

Nivelul comisioanelor percepute la operatiunile efectuate prin internet banking sunt cu circa 10% mai reduse decat cele de la ghiseu. Plata utilitatilor in conturile colectoare deschise la Banca Transilvania sunt gratuite, la fel si transferurile intre conturile proprii.
Platile interbancare in lei sunt comisionate pe transe: la o valoare a tranzactiilor mai mica de 50.000 lei taxa este de maxim 4,6 lei, iar pentru tot ceea ce depaseste aceasta valoare se plateste 15 lei. In aceste tarife este inclus si comisionul BNR.
Pentru platile interbancare in moneda nationala comisioanele sunt mai mici, fiind cuprinse in intervalul 1 leu si 7,5 lei, in functie de valoarea tranzactiei.

Platile in valuta costa mai mult decat cele in lei

Daca la platile in lei comisioanele nu prea se simt la buzunar, nu la fel stau lucrurile si la platile in valuta. Aici se aplica o taxa de 0,10% din suma transferata, dar nu mai mica de 15 euro. Plafonul maxim al comisionului este de 600 euro.
Platile in valuta catre beneficiari cu conturi deschise la Banca Transilvania nu sunt comisionate.

Platile in lei – cele mai des efectuate operatiuni

Cele mai frecvente operatiuni realizate prin internet banking sunt platile in lei, urmate in ordine descrescatoare de platile in valuta, vanzarile in valuta, cumpararile de valuta, constituirile si lichidarile de depozite.
“Pe viitor, intentionam sa detaliem informatiile bancare afisate in extrasele de cont si in alte rapoarte similare ale aplicatiei, sa oferim noi alternative de securizare si logare in aplicatie, precum si sa acordam un acces mai facil“, au precizat oficialii Bancii Transilvania.

Banca Transilvania ofera clientilor sai servicii de internet banking inca din anul 2002, dar serviciul BT 24 – in forma sa actuala - a fost lansat pe piata in 2005.