Ghiseul Bancar

Credit Europe Bank percepe comisioane la tranzactiile on-line

Utilizarea internet bankingului de catre clientii bancilor le aduce institutiilor de credit economii substantiale in ce priveste cheltuielile cu personalul si cu transportul de numerar. Motiv pentru care majoritatea bancilor acorda reduceri importante la comisioanele percepute pentru operatiunile efectuate prin internet banking, comparativ cu cele de la ghiseu. Ba chiar exista banci care nu percep nici un comision, iar serviciul de internet banking este oferit gratuit, fara plata nici unui abonament in cadrul unor pachete de servicii.

Credit Europe Bank este una dintre exceptii, adoptand decizia de a mentine aceleasi comisoane la tranzactiile on-line ca la cele de la ghiseu.

Un avantaj este totusi ca banca nu cere nici o taxa pentru folosirea serviciului Credit Europe Net (denumirea internet banking-ul Credit Europe Bank). Singurele conditii ca sa primesti acces sunt sa ai cel putin un cont curent deschis la ei si sa te prezinti la o sucursala cu cartea de identitate. Acolo va trebui sa completezi un formular si sa semnezi un contract pentru a putea folosi internet bankingul.

1,4% din clienti folosesc Credit Europe Net

Serviciul de internet banking al Credit Europe Bank, lansat in septembrie 2005, este folosit in prezent de aproximativ 6.000 de clienti, potrivit informatiilor furnizate pentru GhiseulBancar.ro de catre reprezentantii bancii.

Portofoliul de clienti al bancii este alcatuit din 400.000 de clienti persoane fizice si 20.000 de societati comerciale. Raportand cei 6.000 de utilizatori ai Credit Europe Bank la totalul clientilor rezulta ca doar 1,4% dintre acestia au apelat la serviciile on-line.

Operatiunile cele mai des realizate prin Credit Europe Net sunt transferurile bancare si schimburile valutare.

Gama de operatiuni on-line se va extinde

“Avem in plan sa oferim pe viitor clientilor nostri si posibilitatea de lichidare a depozitelor la termen, precum si vizualizarea soldurilor conturilor de card, atat pentru cele de debit cat si pentru cele de credit”, ne-au precizat reprezentantii Credit Europe Bank.

Credit Europe Bank (fosta Finansbank) si-a schimbat denumirea in august 2006, cand National Bank of Greece a achizitionat pachetul majoritar de 46% de actiuni detinut de Fiba Holding la Finansbank Turcia.