PENSII

Contributiile la fondurile de pensii obligatorii, din ianuarie 2008

Contributiile aferente Pilonului II de pensii vor putea fi colectate incepand din ianuarie 2008, a declarat luni ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, citat de Rompres.

CSSPP va adera la Organizatia Internationala a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat aderarea CSSPP, cu statut de membru, la Organizatia Internationala a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii (IOPS) si demararea procedurilor specifice de aderare la acest organism, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului.

Allianz a cerut autorizarea pentru administrarea pensiilor facultative

Allianz-Tiriac Asigurari a anuntat ca a depus, miercuri, la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), documentatia necesara obtinerii autorizatiei pentru intrarea pe piata pensiilor private facultative - pilonul III.

Norma privind raportul actuarial anual al fondurilor de pensii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a transmis spre dezbatere publica Proiectul Normei privind raportul actuarial anual elaborat in baza Legii nr.204/2006 privind pensiile facultative, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Reglementari contabile pentru fondurile de pensii, conform normelor europene

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a initiat dezbatere publica pentru Proiectul Normei privind reglementarile contabile conforme cu Directiva a VII-a a Comunitatilor Economice Europene aplicabile administratorilor de fonduri pensii facultative, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Cum isi vor face reclama fondurile de pensii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) supune dezbaterii publice Proiectul Normei privind informatiile continute in materiale publicitare referitoare la fondurile de pensii administrate privat si administratorii acestora, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

ING va lansa fonduri de pensii private facultative si obligatorii

"ING investeste in crestere pe termen lung si va lansa anul acesta in Romania fonduri de pensii pe pilonul III (pensii private facultative - n.r.) si de anul viitor pe pilonul II (pensii private obligatorii n.r.)", se arata intr-un raport ING citat de Ziarul Financiar.

Norma privind auditorii fondurilor de pensii private

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a transmis spre dezbatere publica Proiectul Normei privind conditiile si procedura de avizare si activitatea auditorilor fondurilor de pensii administrate privat.

Norma privind autorizarea prospectului schemei de pensii private

Procedura si conditiile de autorizare ale prospectului de pensii private vor fi stabilite prin Proiectul Normei privind autorizarea prospectului schemei de pensii private, pe care Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) l-a transmis, in aceasta saptamana, spre dezbatere publica.

S-a publicat proiectul normei privind marketingul fondurilor de pensii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a transmis spre dezbatere publica Proiectul Normei privind marketingul fondului de pensii administrate privat, emis in aplicarea Legii 411/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al CSSPP.