PENSII

Licitatie pentru promovarea Comisiei de supraveghere a pensiilor private

Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, lanseaza o licitatie pentru alegerea unui consultant care sa se ocupe de promovarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Norma privind prospectul schemei de pensii private

Consiliul CSSPP a aprobat joi, 22 martie a.c. Norma privind prospectul schemei de pensii private, elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, care reglementeaza procedura de autorizare a prospectului schemei de pensii private propus de un administrator, procedura de modificare a prospectului, continutul acestuia si modelul contractului – cadru de administrare.

Cum isi vor face reclama fondurile de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat joi, 22 martie a.c., Norma privind informatiile continute in materiale publicitare referitoare la fondurile de pensii administrate privat si administratorii acestora, elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Un singur administrator de fonduri de pensii facultative

In procesul de autorizare/avizare a entitatilor care vor functiona pe piata pensiilor facultative (Pilonul III), Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inregistrat, in perioada 1– 21 martie a.c., cereri de autorizare/avizare de la urmãtoarele entitati, se arata intr-un comunicat al Comisiei:

Pensiile facultative, purtatoare de TVA

Pensiile private facultative din Romania sunt singurele instrumente de economisire purtatoare de TVA din lume.

Pensiile private nu vor fi intarziate si mai mult

Calendarul sistemului de pensii private nu va fi influentat de scrisoarea trimisa de o parte a viitorilor administratori, care nu are sanse sa schimbe legea pilonului II sau sa intarzie startul pietei, spune seful autoritatii de reglementare.

Sistemul de pensii private, in pericol de colaps inainte de a incepe sa functioneze

Cele mai importante companii de asigurari din Romania interesate de administrarea pensiilor private obligatorii, printre care Allianz, ING, Aviva, AIG sau Generali, cer Guvernului schimbarea legii pensiilor abia adoptata de Parlament. Ele sustin ca in actuala forma a legii sistemul de pensii private risca sa devina un esec, intrucat contributiile la sistemul de pensii private sunt prea mici iar viitoarele pensii private nu vor fi mult mai mari in comparatie

Administratorii pensiilor obligatorii cer schimbarea legii

Noua companii interesate de administrarea de pensii private au trimis oficialitatilor o scrisoare in care reclama disfunctionalitatile din legea pensiilor private obligatorii (pilonul II), au declarat pentru ZF surse de pe piata.

Aviva vrea sa fie lider in pensii private

Compania de asigurari Aviva vrea sa devina un jucator cheie pe piata pensiilor private din Romania.

Care e diferenta dintre o pensie privata obligatorie si o pensie facultativa

Pensia privata obligatorie este, de fapt, o parte a pensiei de stat, administrata privat. In prezent, fiecare angajat plateste pentru pensia de stat 9,5% din salariu. Incepand de anul viitor, o parte, mai precis 25% din cei 9,5% vor fi transferati catre o companie de pensii privata. Aceasta inseamna ca o parte din pensia de stat va fi administrata de companiile private de pensii.