PENSII

O societate de pensii va putea administra un singur fond de pensii private obligatorii

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a trimis spre dezbatere publica, astazi, miercuri, 11 aprilie a.c., Proiectul Normei privind autorizarea societatii de pensii ca administrator al fondurilor de pensii facultative si al unui fond de pensii administrat privat, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

A inceput autorizarea fondurilor de pensii private obligatorii

Astazi, marti, 10 aprilie 2007, au inceput procedurile de autorizare/avizare in sistemul pensiilor administrate privat, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Dictionar de pensii private obligatorii, pe intelesul tuturor

Daca aveti maxim 35 de ani, incepand din august si pana in noiembrie sunteti obligati sa va alegeti un fond de pensii privat obligatoriu (pilonul II). Persoanele cu varste intre 35 si 45 de ani pot adera, optional, la un fond de pensii privat. Ce este fond de pensii privat? Potrivit legii, scopul sistemului fondurilor de pensii administrate privat este asigurarea unei pensii private, distincta si care suplimenteaza pensia acordata de sistemul public

Brokerii si agentii de pensii private au norma de functionare

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat marti, 3 aprilie a.c., Norma privind marketingul fondului de pensii administrat privat, elaborata in aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al CSSPP.

Din luna mai ne putem face o pensie privata facultativa iar din august o pensie privata obligatorie

Primele contributii la fondurile de pensii facultative (Pilonul III) vor fi colectate din luna mai, a declarat astazi presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea. La un fond de pensii facultative poate contribui orice salariat, cu sume de bani suplimentare, in limita a

Pensiile private vor fi supravegheate si de Protectia Consumatorilor

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private - CSSPP si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor - ANPC au semnat un protocol de colaborare inter-institutional, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

Primul fond de pensii private facultative autorizat: ING Asigurari de Viata

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, astazi, marti, 3 aprilie a.c., acordarea primei decizii de autorizare ca administrator de fonduri de pensii facultative companiei ING ASIGURARI DE VIATA S.A.

Doar un administrator de pensii private facultative si doi auditori

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat astazi, 28 martie 2007, avizarea companiei S.C. DELOITTE AUDIT S.R.L. ca auditor al fondurilor de pensii facultative pe piata pensiilor private din Romania, se arata intr-un comunicat de presa al CSSPP.

Pensia privata va fi garantata in proportie de 70-80%

Pensia privata a unui contributor la o schema de pensii private va fi acoperita in proportie de 70-80% de Fondul de Garantare al sistemului in momentul platii, insa nu exista riscuri de cadere a unui fond de pensii, a declarat, pentru NewsIn, presedintele arbitrului pensiilor private, Mircea Oancea.

Contributia la pensiile private obligatorii va fi majorata

Nivelul contributiei la pilonul II de pensii private obligatorii, de 2% din salariul brut ar putea fi marit dupa "rodarea" pietei in maximum trei-patru ani, deoarece piata il considera mic, a declarat pentru NewsIn presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea.