PENSII

Primele fonduri de pensii private facultative au fost autorizate

Primele trei fonduri de pensii private facultative (pilonul III) au primit ieri decizia de autorizare de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), fiind practic gata de vanzare a pensiilor facultative catre potentialii clienti.

Primul fond de pensii private se pregateste de lansare

Primul fond de administrare a pensiilor in sistem privat este programat a-si incepe activitatea chiar de vineri. Oficialii prezenti ieri la o dezbatere pe tema pensiilor private au refuzat sa faca public numele companiei care va deschide aceasta etapa de pionierat, scrie Romania Libera.

Alte doua fonduri de pensii facultative de la BCR Asigurari de Viata

BCR Asigurari de Viata intentioneaza sa lanseze inca doua fonduri de pensii facultative, dintre care unul cu grad de risc mediu, iar celalalt cu risc crescut, dupa ce a primit autorizarea primului fond de pensii, cu grad de risc scazut, a declarat, astazi, presedintele companiei, Florina Vizinteanu.

Aviva vrea o mare parte din pensiile private

Societatea de asigurari Aviva vrea ca in primul an, dupa introducerea pilonului III de pensii, sa aiba in administrare 20.000 de conturi, iar la pilonul II, cel al pensiilor private obligatorii, numarul de clienti sa ajunga la un milion, scrie ziarul Cotidianul.

BRD, depozitarul pensiilor private administrate de Aviva

Aviva Romania si BRD-Groupe Societe Generale au incheiat, in luna aprilie, un contract de depozitare si custodie pentru pensiile private facultative (pilonul III), a anuntat, astazi, compania de asigurari.

Aviva isi face societate de pensii private obligatorii

Aviva a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) o cerere pentru autorizarea unei societati de pensii private (pilonul II), investitiile in noua companie urmand sa ajunga pana la 100 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei de asigurari.

Omniasig Pensii Private va vinde pensii facultative firmelor din portofoliu

Omniasig Pensii Private, compania specializata in pensii a grupului Vienna Insurance in Romania, se va concentra anul acesta pe vanzarea corporate, catre companiile din portofoliu, a pensiilor facultative, spune Cristian Span, directorul de vanzari al societatii, citat de Ziarul Financiar.

BCR Asigurari si Allianz, autorizate pentru pensiile private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, astazi, marti, 24 aprilie a.c., urmatoarele entitati de pe piata pensiilor facultative:

Raiffeisen intra pe piata pensiilor private facultative

Raiffeisen Asset Management a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative, precum si a prospectului schemei de pensii facultative, se arata intr-un comunicat al companiei.

Pensiile private pun umarul la eliminarea salariilor "la negru"

Se stie ca o mare parte dintre salariile din Romania se platesc “la negru”, ceea ce inseamna ca nu sunt trecute in actele contabile, pentru a se evita taxele mari ce trebuie platite statului. De altfel, in afara de motive electorale, eliminarea salariilor la negru pare a fi si scopul recentei masuri anuntate de Guvern, aceea de reducere cu sase procente a contributiilor platite de firme la