PENSII

Pensiile private facultative au devenit la fel de atractive ca cele obligatorii

Desi initial societatile de asigurari considerau neatractive pensiile private facultative (pilonul III), procesul de autorizare a administratorilor acestor tipuri de pensii dovedeste ca, in realitate, exista un interes destul de ridicat atat pentru pensiile obligatorii (pilonul II) cat si pentru cele facultative. Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private (CSSPP), a declarat ca pana la sfarsitul anului curent, vor fi circa

Fondurile de pensii private ar putea afecta Bursa

Fondurile de pensii private, care vor putea investi pana la 25% din banii contributorilor pe bursa romaneasca, ar putea inflama preturile actiunilor pana la niveluri nesustenabile.

O societate de pensii poate administra atat pensii obligatorii cat si facultative

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, in sedinta de saptamana trecuta, Norma nr. 13/2007 privind autorizarea societatii de pensii ca administrator al fondurilor de pensii facultative si al unui fond de pensii administrat privat, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

BCR, Aviva si Omniasig se autorizeaza pentru pensiile private obligatorii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a primit, in cursul acestei luni, trei solicitari de autorizare de constituire ca societati de pensii in baza Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat (pensiile private obligatorii), cu modificarile si completarile ulterioare, de la urmatoarele societati:

Omniasig isi face companie de pensii private

Omniasig a depus pe 10 mai 2007 la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private primele documente necesare constituirii unei noi societati care va administra un fond de pensii administrat privat si fondurile de pensii private facultative, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

BCR infiinteaza o companie de pensii private obligatorii

Banca Comerciala Romana (BCR) a inceput demersurile pentru obtinerea aprobarilor necesare functionarii unei companii specializate in administrarea de fonduri de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II), se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Interamerican cere autorizarea pentru pensiile private

INTERAMERICAN Romania a depus astazi cererea de autorizare pentru a activa pe piata pensiilor private. Noua companie, “INTERAMERICAN Pensii Private” va opera atat pe pilonul al III-lea, cat si pe pilonul al II-lea.

ING Fond de Pensii, prima societate de pensii private obligatorii

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca a emis astazi, 15 mai a.c., prima decizie de autorizare de constituire ca societate de pensii in sistemul pensiilor administrate privat (Legea nr.411/2004 privind pensiile administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare):

La ING, Allianz si Aviva ne putem face deja o pensie privata facultativa

ING, Allianz si Aviva sunt primele fonduri de pensii private facultative autorizate pentru a putea incepe activitatea, a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Cei care vor sa-si faca o pensie facultativa (care nu este, deci, obligatorie) pot sa apeleze deja la unul dintre cele trei fonduri: ING Clasic

Raiffeisen va administra fonduri de pensii facultative

Raiffeisen Asset Management (RAM) intentioneaza sa intre pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III) si a transmis deja, in luna aprilie, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), dosarul de autorizare, a declarat, astazi, vicepresedintele RAM, Felicia Popovici.