LEASING

Directorul Cetelem: Cererea de credite a crescut cu 10% in martie si aprilie

Daniel Boaje, directorul Cetelem, institutie financiara nebancara membra a BNP Paribas, spune ca cererea de credite a crescut cu 10% in martie si aprilie.

Finantarea echipamentelor medicale se realizeaza in principal prin credit bancar si leasing financiar

Finantarea echipamentelor medicale prin leasing financiar este estimata la 30 milioane euro in acest an, in usoara scadere fata de anul trecut, cand finantarile pe acest segment erau de 32,46 milioane euro, a declarat Mugur Stancu, managing director la Medicredit Leasing IFN.

Firmele de leasing, ocupate cu incasarea ratelor restante si recuperarea bunurilor

"Societatile de leasing sunt preocupate acum sa faca managementul contractelor, in sensul incasarii ratelelor de leasing si al valorificarii bunurilor care au fost recuperate - si mai putin sa incheie contracte noi", a declarat secretarul general al Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), Adrian Dodita.

Leasingul operational, "interzis" de Finante

Propunerile fiscale ale MFP privind segmentul de leasing auto va duce la o scadere trimestriala a acestei piete cu cel putin cel putin 60% si va baga in incapacitate de plata pe unii transportatori, a declarat marti, pentru NewsIn, secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu.

BRD Sogelease primeste de la BEI un credit de 15 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda un credit de 15 milioane euro companiei de leasing BRD Sogelease IFN, pentru finantarea proiectelor firmelor mici si mijlocii (IMM), in scopul de a diminua impactul crizei economice actuale, a anuntat banca.

BCR Leasing cauta oportunitati in zonele performante ale economiei

BCR Leasing IFN a afisat pentru anul trecut o valoare a bunurilor finantate de 462 milioane euro, in crestere cu circa 16% fata de 2007, mai ales ca urmare a avansului semnificativ pe segmentul de autovehicule, a anuntat luni compania.

ALD Automotive are ca obiectiv pentru 2009 o flota de 5500 de masini

Compania de leasing operational ALD Automotive are ca obiectiv pentru 2009 o flota de 5500 de autovehicule, luand in calcul faptul ca aproape 1000 de autovehicule vor ajunge la final de contract in acest an si vor fi valorificate pe piata de second hand.

Leasingul operational auto de tipul sale&lease-back castiga teren in perioada de criza

Arval Romania, parte a BNP Paribas Group si companie de referinta pe piata romaneasca a leasingului operational auto cu servicii incluse, a inregistrat o crestere cu 20% a solicitarilor din partea companiilor pentru produsul sale&lease-back in primele doua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2008.

Fraudele cu contracte de leasing s-au ridicat la 10-20 milioane euro in 2008

Fraudele de pe piata romaneasca de leasing dovedite prin proceduri judiciare au fost de 10-20 milioane euro anul trecut, a declarat marti presedintele ALB, Jean-Claude Boloux, care a evitat sa dea vreo estimare legata de nivelul fraudelor din acest an.

BRD Sogelease a acordat finantari de peste 237 milioane EUR in 2008

BRD Sogelease IFN S.A., filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Société Générale, a incheiat in 2008 peste 3.400 de contracte, cu o valoare a bunurilor finantate de 237,27 milioane euro.