LEASING

Piata de leasing operational ar putea creste cu 25%

Companiile de leasing operational vor aduce cresteri de 25% pe piata de profil in acest an, estimeaza filiala din Romania a companiei olandeze de leasing operational LeasePlan Corporation.

Leasing pentru IMM-uri cu o dobanda de 4,9% in primul an la BRD Sogelease

BRD Sogelease lanseaza un nou produs dedicat finantarilor intreprinderilor mici si mijlocii, in baza imprumutului obtinut de la Banca Europeana de Investitii (BEI). Firmele care pot solicita aceste fonduri trebuie sa activeze in domenii precum: industrie, servicii, turism, agricultura, sanatate, energie si protectia mediului.

Medicredit: Peste 50% din finantarile de echipamente medicale se vor face in leasing

Leasingul medical va deveni in acest an principala sursa de finantare pentru echipamente medicale in sectorul privat, urmand sa acopere 55%din total, pe fondul restrictionarii creditarii bancare, a spus joi Mugur Stancu, managing director la Medicredit Leasing

Directorul Cetelem: Cererea de credite a crescut cu 10% in martie si aprilie

Daniel Boaje, directorul Cetelem, institutie financiara nebancara membra a BNP Paribas, spune ca cererea de credite a crescut cu 10% in martie si aprilie.

Finantarea echipamentelor medicale se realizeaza in principal prin credit bancar si leasing financiar

Finantarea echipamentelor medicale prin leasing financiar este estimata la 30 milioane euro in acest an, in usoara scadere fata de anul trecut, cand finantarile pe acest segment erau de 32,46 milioane euro, a declarat Mugur Stancu, managing director la Medicredit Leasing IFN.

Firmele de leasing, ocupate cu incasarea ratelor restante si recuperarea bunurilor

"Societatile de leasing sunt preocupate acum sa faca managementul contractelor, in sensul incasarii ratelelor de leasing si al valorificarii bunurilor care au fost recuperate - si mai putin sa incheie contracte noi", a declarat secretarul general al Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), Adrian Dodita.

Leasingul operational, "interzis" de Finante

Propunerile fiscale ale MFP privind segmentul de leasing auto va duce la o scadere trimestriala a acestei piete cu cel putin cel putin 60% si va baga in incapacitate de plata pe unii transportatori, a declarat marti, pentru NewsIn, secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu.

BRD Sogelease primeste de la BEI un credit de 15 milioane euro pentru finantarea IMM-urilor

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda un credit de 15 milioane euro companiei de leasing BRD Sogelease IFN, pentru finantarea proiectelor firmelor mici si mijlocii (IMM), in scopul de a diminua impactul crizei economice actuale, a anuntat banca.

BCR Leasing cauta oportunitati in zonele performante ale economiei

BCR Leasing IFN a afisat pentru anul trecut o valoare a bunurilor finantate de 462 milioane euro, in crestere cu circa 16% fata de 2007, mai ales ca urmare a avansului semnificativ pe segmentul de autovehicule, a anuntat luni compania.

ALD Automotive are ca obiectiv pentru 2009 o flota de 5500 de masini

Compania de leasing operational ALD Automotive are ca obiectiv pentru 2009 o flota de 5500 de autovehicule, luand in calcul faptul ca aproape 1000 de autovehicule vor ajunge la final de contract in acest an si vor fi valorificate pe piata de second hand.