LEASING

Analiza pietei de leasing

De zece ori in sapte ani. Atat a crescut piata de leasing din Romania, iar rolul principal in aceasta crestere l-a avut piata auto. Explozia vanzarilor de masini in sistem leasing din ultimii ani nu a fost din pacate dublata si de o crestere consistenta a finantarilor pentru echipamente industriale sau a leasingului imobiliar. Cat mai poate creste insa leasingul doar pe baza pietei auto?

Raiffeisen Leasing-rezultate pe 2004

Raiffeisen Leasing a incheiat in 2004 contracte de leasing in valoare de peste 117 milioane de euro. Membra a grupului financiar Raiffeisen, compania activeaza pe piata romaneasca din iulie 2002, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Autoritate de reglementare a leasingului

Piata de leasing ar putea fi reglementata de o autoritate in domeniu, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta avizat de Ministerul Finantelor Publice, transmite presa de specialitate.

Leasing bancar in crestere

Companiile membre ale Asociatiei de Leasing Bancar (ALB) au finantat, in primele noua luni, achizitii de bunuri in valoare de 378 milioane euro, peste nivelul inregistrat pe ansamblul anului 2003, respectiv 286 milioane euro, a declarat secretarul general ALB, Adriana Ahciarliu, citata de presa.

Profit mai mare la BCR Leasing

BCR Leasing estimeaza, pentru acest an, o crestere a profitului net cu cel putin 11% fata de nivelul inregistrat in 2003, cind s-a raport un rezultat de 3,11 milioane euro, si contracte de finantare de 115 milioane euro, a declarat directorul general al companiei, Claudiu Stanescu, citat de presa.

Contracte in crestere la BCR LEASING

BCR LEASING a incheiat, in primele noua luni ale anului 2004, un numar de aproape 4.600 de contracte de leasing cu o valoare totala de aproximativ 85 milioane EUR, se arat intr-un comunicat al companiei.

International Leasing a lansat serviciul de leasing mobil

Vanzari cu 55% mai mari la BCR Leasing

BCR LEASING IFN a inregistrat, dupa primele 9 luni ale acestui an, o valoare a bunurilor finantate de peste 222 milioane euro, in contextul unei cresteri cu circa 55% a vanzarilor fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

ALD Automotive mizeaza pe leasing operational

Obiectivul de 1400 de autovehicule previzionat de catre ALD Automotive pentru sfarsitul acestui an a fost deja atins in luna septembrie 2006, valoarea totala a contractelor incheiate depasind 20.000.000 EUR.

Leasingul se scumpeste iar conditiile de contractare se inaspresc

Daca vrem sa ne cumparam o masina in leasing pe persoana fizica va trebui sa avem un avans minim de 25%, conform noilor norme BNR. Asta pentru ca firmele de leasing vor trebui sa raspecte aceleasi conditii de creditare ca si bancile, in cazul leasingului financiar. In acelasi timp, rata de leasing nu poate depasi 30% din valoarea veniturilor celui care contracteaza masina in leasing, fata de 50% in prezent, ceea ce va face ca valoarea contractului de leasing sa fie mult mai mica. O alta veste proasta este ca de anul viitor rata la leasingul financiar se va scumpi.