Internet banking

Studiu privind serviciile de e-banking

Un site (Ad Mission) a anuntat ca a realizat un „studiu de uzabilitate” (vezi documentul atasat) asupa serviciilor de e-banking oferite de cinci banci romanesti.

Practica standard ING de anti-phishing

ING depune toate eforturile necesare pentru a asigura confidentialitatea datelor clientilor sai si a tranzactiilor acestora, se arata intr-un articol publicat pe siteul ING Bank.

UniCredit isi atentioneaza clientii sa nu se lase furati on-line

In ultimul timp, o serie de banci mari au devenit tinta hotilor virtuali, care incearca sa fure, prin intermediul unor formulare trimise in numele bancilor, datele cardurilor sau conturilor clientilor acestora si sa utilizeze fraudulos sumele din conturi sau de pe carduri.

Piata de comert electronic s-a triplat in 2006

La nivel general piata romaneasca de comert electronic a crescut in 2006 de la un volum sub 2,5 millioane eur tranzactii in sistem 3-D Secure in primele sase luni pana la peste 7 milioane eur in perioada august-decembrie, se arata intr-un comunicat de presa al Gecad.

Platile online cu cardul, sub 15% din volumul comertului electronic

La nivel general piata romaneasca de comert electronic a crescut in 2006 de la un volum sub 2,5 millioane eur tranzactii in sistem 3-D Secure in primele sase luni pana la peste 7 milioane eur in perioada august-decembrie, se arata intr-un comunicat de presa al Gecad.

GECAD ePayment are 86% din piata de comert electronic din Romania

GECAD ePayment anunta o cota de piata de 86% pentru trimestrul patru 2006, nivel exprimat dupa raportarea volumului tranzactionat prin solutia ePayment® la volumul total al platilor online prin card procesate in Romania in sistem 3-D Secure, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

HVB Bank sporeste securitatea tranzactiilor cu carduri pe internet

Banca HVB Þiriac s-a aliniat standardelor internationale de securitate a tranzactiilor comerciale pe internet prin introducerea unui nou serviciu de securizare a platilor electronice bazat pe protocoalele 3-D Secure, sub marcile Verified by Visa si MasterCard SecureCode, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Tot mai multi utilizatori de internet banking

Numarul utilizatorilor de plati bancare la distanta prin internet sau telefonul mobil (e-banking) aproape s-a dublat in primele trei trimestre ale anului trecut, ajungand de la 100.799 la sfarsitul lui 2005 la 187.471 la sfarsitul lunii septembrie 2006, indica statisticile Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Infomatiei (MCTI).

Amenzile auto se pot plati cu cardul pe internet, la www.ghiseul.ro

Astazi, 29.11.2006, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat “Ghiseul Virtual de Plati”- proiect la realizarea caruia si-a adus contributia si compania DotCommerce Romania, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.