BCR imprumuta de la BEI 50 mil. EUR

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, vineri 24 noiembrie a.c., cu Banca Europeana de Investitii (BEI) un acord de imprumut pe termen lung, de tip Global Loan, in valoare de 50 de milioane de EUR, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii.

Acordul de Imprumut BEI a fost semnat din partea BCR de catre Dl. Danut Florin Bunea – Vicepresedinte Executiv si D-na. Ramona Ivan, Director Executiv al Directiei Relatii Internationale si Finantare Externa iar din partea BEI de Dl. Thomas Hackett, Director General, Operatiuni de Imprumut pentru Europa si Dl. Fulceri Bruni Roccia, Director Adjunct, Directia Juridica.

BCR va utiliza imprumutul BEI pentru finantarea proiectelor de investitii mici si mijlocii in domenii precum: energie, protectia mediului, infrastructura (inclusiv sanatate, educatie, locuinte sociale), dezvoltarea economiei bazata pe cunoastere, industrie, servicii si turism.

Beneficiari ai fondurilor pot fi companii mici si mijlocii sau municipalitati, care indeplinesc criteriile de eligibilitate BEI.

Imprumutul este acordat in EUR dar tragerile se pot efectua si in alte valute: USD, GBP, etc.. BCR poate efectua trageri in maximum 3 transe. Dobanda este atractiva si corespunde celor mai bune conditii existente in prezent. In momentul utilizarii imprumutului, BCR are posibilitatea de a opta pentru dobanda fixa, variabila, revizuibila. Perioada pe care se acorda creditele este de maximum 20 de ani de la data tragerii.

Banca Europeana de Investitii a acordat Romaniei, in perioada 1990-2005, credite in valoare de 4,3 miliarde de dolari pentru proiecte legate de aderarea la Uniunea Europeana (UE). Dupa aderarea la UE, Romania va deveni actionar al bancii, urmand a avea un reprezentant in Consiliul Guvernatorilor si membrii in Consiliul Director.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, Romania va contribui la capitalul subscris al BEI cu 42,3 milioane Euro.

Aproximativ 61% din creditele acordate Romaniei au fost catre domeniul transporturilor, 15% s-au indreptat catre proiecte vizand mediul inconjurator, iar 7% au mers catre sanatate si educatie. Principalele proiecte de transport sunt reabilitarea caii ferate pe coridorul pan-european IV (300 de milioane de euro, cofinantare alaturi de ISPA), reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridorul european VI (350 de milioane de euro), construirea autostrazii Cernavoda-Constanta (187,5 milioane de euro)

BCR, membra a Grupului Erste Bank, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 11 miliarde de EUR. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii, avand in prezent 457 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 21 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.200 si aproape 9.400 de POS. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu