Diverse

Apartamente noi in „zgarie-nori”

Avand in vedere faptul ca piata se apropie de saturatie din prisma proiectelor anuntate pentru constructia „cladirilor de lux” iar romanii si-au cam pierdut interesul pentru apartamentele din cladirile vechi, se pare ca investitorii din domeniul imobiliar au inceput sa fie din ce in ce mai preocupati si de constructia unor apartamente pentru clasa medie. Piata rezidentiala romaneasca se imparte, in momentul de fata, in doua segmente: cel al imobilelor de lux, cu preturi ce ajung peste 2.000 de euro/mp, si cel destinat apartamentelor pentru familii cu venituri medii mai reduse, cu preturi de 1.000 de euro/mp.

Strainii au castigat anul trecut in Romania 2,3 miliarde euro

Strainii au investit anul trecut in Romania 5213 milioane euro, din careu au obtinut venituri in valoare de 2.352 milioane euro, se arata in ultimul raport al Investitiilor Straine Directe (ISD) publicat de BNR. Un procent de 96,3% din totalul veniturilor o reprezinta cele din participatii la capital. Din acestea, profiturile reinvestite au fost in valoare de 1164 milioane euro, reprezentand 49,5% din total, iar dividendele repartizate au insumat 1101 milioane euro, cu o pondere de 46,8% in total venituri.

Notarii vor stabili valoarea de circulatie a pretului imobilelor

In fiecare an, Camerele notarilor publici ar urma sa actualizeze si sa depuna la directiile teritoriale ale Ministerului Finantelor expertize privind "valoarea de circulatie" a imobilelor, pentru a fi utilizate in anul fiscal urmator, conform proiectului de norme metodologice privind aplicarea Codului fiscal valabil de la 1 ianuarie 2007.

Impozitul pe casa si masina in Bucuresti, mai scump din 2007

Municipalitatea doreste sa majoreze cu 15% impozitele pe casele si terenurile bucurestenilor, incepand cu anul 2007, cand detinatorii mai multor proprietati vor plati impozite majorate cu 15 pana la 100% pentru fiecare imobil pe care il au in plus fata de adresa din buletin.

Tinerii casatoriti vor primi subventie pentru locuinta prin credit ipotecar

Tinerii casatoriti si persoanele defavorizate care vor sa construiasca o locuinta noua, finantata prin credit ipotecar, ar putea primi, in 2007, o subventie de la bugetul de stat de maxim 7.776 de euro, fara TVA, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.

Din 2007 vom plati impozit pe orice tranzactie imobiliara

De anul viitor, orice persoana care va vinde un imobil va trebui sa plateasca un impozit intre 1% si 3% din valoarea acestuia, conform prevederilor noului Cod Fiscal. In prezent se plateste un impozit doar in cazul vanzarii apartamentelor detinute in proprietate mai putin de trei ani. Este vorba de un impozit de 16% pe profitul obtinut in urma vanzarii locuintei, respectiv diferenta dintre pretul cu care a fost cumparat si cel cu care se vinde. De anul viitor, acest impozit se reduce, urmand a fi de 3% sau 2% din pretul de vanzare, in functie de valoare cladirii. In concluzie, cei care se ocupa de tranzactii imobiliare vor fi avantajati, in timp ce oamenii obisnuiti care fac o data sau de doua ori in viata o tranzactie imobiliara vor fi nevoiti sa plateasca impozit. Ceea ce ar putea duce la scumpirea caselor cu aproximativ 10%, apreciaza specialistii.

Ministerul Finantelor anuleaza emisiunile de titluri de stat

Concurenta la examenul de consultanti fiscali

Vand apartament nou cu doua camere: 140.000 de euro fara TVA

Nordul Bucurestiului reprezinta zona ce concentreaza intreaga atentie a investitorilor in domeniul imobiliar. Este preferat sudului impanzit de cartiere muncitoresti si de obiective industriale, prin urmare destul de poluat. Nordul ii tenteaza in continuare pe constructori, iar tipurile de locuinte construite aici sunt dintre cele mai variate. Zonele de la marginea orasului se preteaza la locuinte de tip vila, iar centrului ii ramane doar varianta blocurilor adunate in ansambluri rezidentiale, din lipsa de spatiu. Unii constructori schimba insa regulile jocului si muta complexul rezidential la margine de Bucuresti. Il invecineaza cu padurea si il promoveaza tocmai prin amplasarea sa, dincolo de vacarmul orasului.

Apartamentele noi se pot cumpara si prin credit ipotecar

Tot mai multe blocuri noi se vor ridica in Bucuresti si in marile orase din tara, iar vestea buna este ca nu este vorba doar de locuinte de lux, ca pana acum, ci si de apartamente accesibile noii clase de mijloc, cu venituri peste medie.