Diverse

Apel pentru implicarea profesiilor liberale in atragerea banilor europeni

Accesarea fondurilor europene ar putea fi o mare oportunitate pentru reprezentantii profesiilor liberale sa se acomodeze mai rapid cu noile provocari concurentiale si de stil managerial derivate din Directiva de liberalizare a serviciilor la scara comunitara, valabila de la 1 ianuarie 2008, informeaza Eurolink-House of Europe.

Pachetul de sugestii si recomandari al Platformei EU-RO Clearing Funds privind armonizarea-simplificarea co-finantarii proiectelor cu fonduri UE

Pe fondul actualei lipse de lichiditati de pe piata bancara, in special pentru ca sa reusim co-finantarea proiectelor IMM-iste si ale primariilor mai slab capitalizate, este imperios necesar a se da curs propunerii avansate de coordonatorul in functie al Guvernului Romaniei, in persoana secretarului de stat din cadrul MEF (a se vedea interventia respectiva de pe site-ul www.euractiv.ro) de a se recurge la o unificare, armonizare si simplificare rapide a procedurilor de acordare a co-finantarii pentru proiectele cu fonduri UE.

Ce Fonduri europene nerambursabile poate contracta un IMM?

In urma aderarii la Uniunea Europeana, Romania va putea beneficia, in perioada 2007-2013, de fonduri structurale de 28-30 miliarde de euro din partea UE.

Instrumente pentru o guvernare mai buna

PROFINN Evenimente Speciale, un departament specializat al companiei Global Services Group SRL, in parteneriat cu Asociatia Comunelor din Romania si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Sibiu , va invita sa participati la la Atelierul de Lucru cu tema „Agentul de Dezvoltare Locala”

Noi sancþiuni pe piaþa pensiilor private facultative

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.) a sanctionat S.C. OTP GARANCIA Asigurari S.A., administratorul Fondului de Pensii Facultative OTP Strateg, cu avertisment scris.

Oferta BCR pentru proiectele implementate cu fonduri europene post aderare

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, recent, pachete de produse si servicii destinate finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei.

Noul produs bauspar al BCR: economisim cu o dobanda de 2% si luam credit cu dobanda de 5%

In iulie urmeaza sa fie lansata noua banca pentru locuinte a BCR, insa banca ofera deja potentialilor clientii informatii privind noul produs de economisire-creditare, cunoscut si sub numele de bauspar, din

BRD are unele dintre cele mai scumpe credite

Dupa ce intr-un articol anterior an analizat creditul de nevoi personale fara garantii Expresso de BRD in euro si am ajuns la concluzia ca este unul dintre cele mai scumpe de pe piata am vrut sa comparam si varianta in lei a aceluiasi produs. Concluzia: si in lei, creditul de la BRD este unul dintre cele mai scumpe, in comparatie cu alte banci.

Creditul BRD Expresso in euro, unul dintre cele mai scumpe de pe piata

In analiza creditelor de nevoi personale fara ipoteca am decis sa ne oprim si asupra ofertei uneia dintre bancile aflate printre primele trei din Romania, mai exact BRD-Societe Generale. Pentru persoanele fizice, BRD are in portofoliul sau creditul de nevoi personale fara garantie Expresso.

De ce bancile ne dau dobanzi mari doar pe termene scurte

GhiseulBancar.ro a publicat o serie de articole in care analiza dobanda medie pe care o acorda bancile la depozitele clasice la termen pe o luna, trei luni, sase luni si un an. In urma calcularii indicilor, in care au fost incluse dobanzile