Depozite

Care sunt bancile cu dobanzi mari la depozite si comisioane mici pentru contul curent, card si internet/mobile banking?

O intrebare pe care o primim deseori este aceea privind banca la care e mai bine sa fie deschis un cont pentru depunerea unei sume de bani in vederea economisirii pe o perioada mai lunga.

Cum ne administram eficient banii din conturile bancare

89% dintre români consideră că economisirea este o plasă de siguranță, potrivit unui studiu IMAS din 2016. Faptul că românii sunt conștienți de adevărul din spatele vorbei populare „bani albi pentru zile negre”, s-a văzut mai ales în ultimii ani, când economiile din bănci ale populației au crescut considerabil.

Dobanda la depozitele populatiei in banci scade la un nou minim istoric: 0,88% pe an

Dobanda medie la depozitele noi in lei ale populatiei in banci a scazut in februarie la un nou minim istoric, de 0,88%, de la 0,90% in ianuarie, in ciuda reducerii volumului de noi economii pe care persoanele fizice le depun in conturile bancare.

Bancile si-au majorat marja de castig, crescand dobanzile la credite si micsorandu-le pe cele la depozite

Bancile si-au majorat marja de castig din dobanzi in luna ianuarie, crescand costurile creditelor noi in lei si micsorand randamentele la depozitele noi in lei, conform ultimelor statistici BNR.

Bancile continua sa scada dobanzile la depozite si credite, dar pastreaza o marja de castig suficient de mare pentru profituri record

Bancile continua sa scada dobanzile la credite si depozite, insa isi mentin o marja de castig (diferenta dintre dobanzile platite pentru depozite si dobanzile incasate pentru creditele acordate) ridicata, la nivelul celei dinaintea crizei din 2008, reiese din ultimele statistici publicate de BNR.

FGDB aminteste ca toate conturile si depozitele din bancile romanesti sunt garantate in limita a 100.000 de euro

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), o institutie independenta, apolitica, finantata de catre banci, aminteste publicului, intr-un comunicat, ca aceasta garanteaza toate conturile si depozitele din bancile cu statut de persoana juridica romana (fara sucursalele bancilor straine) cu valori de maxim 100.000 de euro, conform normelor europene.

Depozitele cu valori peste plafonul de 100.000 de euro garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor (FGDB) atinge recorduri istorice

In bancile romanesti erau inregistrate la finalul lui 2014 un numar de 21.691 de conturi, depozite sau alte tipuri de produse de economisire ale persoanelor fizice, cu valori de peste 100.000 de euro, suma maxima garantata de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB).

BCR elimina comisionul pentru depozite, ca sa nu retragem mai putini bani decat am depus

BCR reactioneaza la recomandarile BNR de a proteja deponentii si a incuraja economisirea, prin eliminarea comisionului de administrare a contului curent aferent unui depozit sau cont de economii, cu conditia ca respectivul cont sa fie folosit doar in acest scop. Daca un client doreste sa utilizeze alte servicii ale bancii, precum un card sau internet sau mobile banking, banca va aplica un comision de minim 4,5 lei lunar pentru administrarea unui cont.

 

Bancile au pierdut 700.000 de clienti saraci si au castigat 5.000 de bogati cu depozite mai mari de 100.000 de euro, plafonul garantat de FGDB

Numarul deponentilor in bancile din Romania este in continua scadere, arata ultimele date publicate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Banci (FGDB). Numai in ultimul an bancile romanesti au pierdut 700.000 de deponenti, cei mai multi saraci, cu doar cativa lei in conturi. In schimb, numarul bogatilor creste: avem in plus 5.000 de persoane cu depozite mai mari decat plafonul de 100.000 de euro garantat de FGDB, care si-au constituit in ultimul an depozite cu o valoare totala de nu mai putin de 3,3 miliarde lei, reprezentand cea mai mare parte din cresterea totala a economiilor din bancile romanesti, de 4,3 miliarde lei.

Dobanzile la depozitele in lei au scazut la 3,25% pentru populatie si 2% pentru firme. Mugur Isarescu: Mi se pare periculos sa descurajam economisirea

Bancile au scazut dobanzile la depozitele pe termen de pana la un an ale populatiei la o medie de 3,25% in luna mai a acestui an, de la 3,34% in luna precedenta si aproape 4% la finalul anului trecut, arata datele statistice publicate astazi de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Si dobanda la depozitele pe termen lung, de peste 2 ani, a scazut usor, de la 3,08% la 2,88%, in timp ce pentru economiile la termen de pana la 2 ani, dobanda a stagnat la 3,99%