CREDITE

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi pentru refinantarea unui credit de nevoi personale?

Cateva banci isi promoveaza in prezent creditele pentru refinantarea altor imprumuturi de nevoi personale de la alte banci, cu dobanzi mai mici, astfel incat rata lunara sa fie mai mica sau se poate obtine o suma suplimentara de bani.

Refinantarea unui credit ipotecar: care banci au cele mai mici dobanzi

Banca Transilvania (BT) suporta taxele notariale si de evaluarea imobilului necesare pentru refinantarea creditelor ipotecare de la alte banci, prin virarea in conturile viitorilor clienti a unei sume de 1.000 de lei, in cadrul unei promotii valabile pana la finalul anului.

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar, cu o dobanda mica, fara a mentiona ca aceasta este valabila doar in anumite conditii, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari la o firma agreata de banca.

Cum a influentat dobanzile la credite noul indice IRCC

Aplicarea, de la 1 aprilie 2019, a noului Indice pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), care a inlocuit ROBOR, la presiunile fostului grup extremist populist Dragnea-Valcov din cadrul partidului de guvernamant, PSD, nu a avut nicio influenta asupra dobanzilor la creditele populatiei.

Care banci au cele mai mici dobanzi si comisioane pentru un descoperit de card (overdraft)

Descoperitul de cont, denumit si descoperit de card sau overdraft, este un credit asemanator cardului de credit, dar acordat pe un card de debit, de regula cardul de salariu, util pentru situatii neprevazute, atunci cand ai cheltuieli lunare mai mari decat salariul sau daca vrei sa faci o mica investitie.

Telekom Banking (Alior Bank) isi face reclama inselatoare la credite

Telekom Banking, denumirea cu care activeaza in Romania banca poloneza Alior Bank, in parteneriat cu firma de telecomunicatii Telekom anunta o noua oferta pentru credite, cu dobanda fixa "incepand de la 7,9%", fara sa spuna si pana la ce valoare poate ajunge dobanda, inca o data mai mare, ceea ce poate fi considerata reclama inselatoare.

Programul Prima Casa se schimba in O familie, o casa: va fi destinat doar celor cu salarii de maxim 4.500 lei sau 7.000 de lei la o familie cu copii

Ministerul Finantelor a anuntat ca va modifica Programul Prima Casa pentru acordarea de credite imobiliare garantate de stat, care vor putea fi obtinute doar de catre persoanele singure sau de familiile fara copii cu venituri lunare de maxim 4.000 de lei, iar in cazul familiilor cu unul sau mai multi copii, venitul maxim pe familie va fi de 7.000 de lei.

Creditele ipotecare au atins o faza de dezvoltare care impune diversificarea si ajustarea in fata riscurilor - interviu cu Sergiu Oprescu, presedintele ARB si presedinte executiv Alpha Bank

Creditele ipotecare au un ritm alert de crestere, care este asteptat sa continue, dat fiind ca in Romania sunt mult mai putine fata de alte tari europene, iar cererea este mare. Insa noul context economic, cu cresterea riscurilor si posibila modificare sau chiar disparitie a programului Prima Casa, impune ca oferta de imprumuturi pentru locuinte sa devina mai diversificata si ajustata pentru evitarea riscurilor, considera Sergiu Oprescu, seful Alpha Bank, prima banca din Romania care a acordat un credit ipotecar in urma cu 18 ani si care a lansat, in acest an, tot in premiera, obligatiuni ipotecare.

Dobanda la creditele in lei pentru firme a urcat la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani

Dobanda medie la creditele in lei acordate de banci firmelor a crescut in luna mai la 6,36%, care este cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, pe fondul majorarii dobanzilor de referinta din piata interbancara (ROBOR), in contextul rabufnirii inflatiei, dar si a intensificarii riscurilor si incertitudinilor interne si externe cu privire la evolutia economiei.

Noua lege privind darea in plata, contestata la Curtea Constitutionala de partidele de opozitie PNL si USR, intrucat contravine teoriei impreviziunii din Codul Civil

Partidele de opozitie PNL si USR au contestat la Curtea Constitutionala noua lege privind darea in plata a senatorului ALDE Daniel Zamfir, cunoscut pentru legile impotriva bancilor initiate impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea, implicat in numeroase procese impotriva bancilor, deci direct interesat in discreditarea sistemului bancar si a Bancii Nationale a Romaniei (BNR).