CREDITE

Creditele in valuta, preferate si in iulie

Creditele in valuta acordate de banci populatiei au crescut in luna iulie cu 6,7 procente, fata de o majorare cu doar 1,4% a imprumuturilor in lei.

Eximbank reduce dobanzile

Banca de Export Import a Romaniei – Eximbank, a anuntat o scadere a dobanzilor in luna septembrie.

Dacia Logan, prin credit BRD sau leasing

Dacia Logan va fi comercializata in Romania incepand cu 9 septembrie 2004, compania urmand sa organizeze, in toata reteaua sa comerciala, o ampla operatiune "Porti Deschise", intre 9 si 13 septembrie, se arata intr-un comunicat de presa. De la 8 dimineata pana la 8 seara, vizitatorii vor avea ocazia sa descopere Logan in cele mai mici detalii, precum si oferta de servicii asociate (finantare si post-vanzare). De asemenea, persoanele interesate vor putea testa gratuit noul model. Pretul unui autoturism se va situa intre 5.000 si 8.000 de euro, inclusiv TVA, in functie de versiune, dotari si tip de motor.

Raiffeisen crediteaza liber profesionisti

Raiffeisen Bank a lansat un produs de creditare destinat finantarii investitiilor angajate de persoanele fizice autorizate - medici, avocati, notari, stomatologi, contabili - imprumutul fiind disponibil atit in lei, cit si in valuta.

Creditele ipotecare au crescut cu 80%

Bancile au acordat populatiei, pina la sfirsitul lunii iulie, credite ipotecare in suma de 10.600 de miliarde lei, inclusiv provizioane, in crestere cu aproape 80% fata de soldul inregistrat in decembrie 2003, devansind dinamica imprumuturilor imobiliare, care s-au majorat cu numai 34%, potrivit datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei. Soldul finantarilor ipotecare a crescut in suma absoluta cu 4.700 de miliarde lei, in timp ce creditele imobiliare au urcat cu 4.400 de miliarde lei.

Noi sisteme de credit de la Credisson

Credisson a lansat pe piata doua noi sisteme de credit pentru produse de folosinta indelungata, oferta valabila pentru produsele tuturor partenerilor sai.

Economisirea si creditarea in domeniul locativ, un concept cu priza la romani

Peste 7.300 de contracte de economisire-creditare si o valoare totala care depaseste 1.250 miliarde lei. Acesta este bilantul primelor doua luni de functionare ale nou-infiintatei Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Concluzia: cererea de imprumuturi pentru case este din ce in ce mai mare.

Eximbank reduce dobanzile la creditele in lei

Banca de Export - Import a Romaniei Eximbank SA a scazut dobanzile pentru luna august la creditele de export in lei. Astfel, rata dobanzii de baza pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mica de doi ani este de 17,88%, fata de 18,99% in luna iulie.

Achitarea ratelor la RBL

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) isi pot achita ratele de economisire pentru contractul incheiat cu institutia de credit prin intermediul Raiffeisen Bank, prin cele peste 7.000 de unitati din reteaua teritoriala a CN Posta Romana, dar si prin alte banci.

Dobinda de 6,29% in SUA la credite ipotecare

Vanzarile de case in SUA au atins un ritm record in luna iunie, in ciuda ratelor mari a dobinzilor la creditele imobiliare, depasind asteptarile analistilor, potrivit CNN Money.