CREDITE

Provident, furnizorul de credite de consum la domiciliu, are un nou director general: Viktor Boczán

Grupul britanic International Personal Finance (IPF) anunță numirea lui Viktor Boczán în poziția de Director General al filialei Provident Financial România. Viktor Boczán, 37 de ani, devine astfel responsabil de continuarea dezvoltării strategice și operaționale a Provident pe plan local și consolidarea poziției pe piața creditelor de consum. Compania are în prezent peste 307.000 de clienți în România și are în vedere un portofoliu de 500.000 de clienți activi în următorii ani 5 ani, potrivit unui comunicat al companiei.

Provident va acorda imprumuturi la domiciliu si in Spania

Trei romani vor face parte din echipa care va lansa operatiunile Provident in Spania, in vederea acordarii, incepand din 2015, de imprumuturi rapide la domiciliul clientilor, anunta compania britanica. Echipa locala a Provident a pus si bazele operatiunilor din Bulgaria, lansate in toamna anului trecut.

BCR scade dobanda la creditele prin programul Prima Casa cu o jumatate de punct sub cea de la BRD

BCR a decis sa reduca dobanda la creditele ipotecare in lei prin programul Prima Casa sub nivelul practicat de principalul sau concurent, BRD, costul total al unui astfel de imprumut, pentru clientii standard, coborand sub 5% pe an, fata de 5,5% in cazul bancii franceze. BCR a redus marja dobanzii de la 2,5% la 2,2%, la care se adauga indicele ROBOR.

Creditele pentru IMM-uri acordate de Garanti Bank au crescut in medie cu 20% în ultimii patru ani

Apetitul Garanti Bank pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii de pe piața locală s-a dezvoltat constant în ultimii ani, banca înregistrând o creștere anuală medie de 20% în segmentul IMM din 2010 până în prezent, a anuntat banca, cu ocazia semnarii unui acord de imprumut cu IFC.

Zeci de mii de romani aruncati pe mana recuperatorilor de credite, in loc sa fie reintegrati in sistemul bancar!

Dezvaluirea unei rate de neperformanta a sistemului bancar romanesc mai mare decat aparea pana acum in statisticile BNR (care oricum era cea mai ridicata din regiune), in urma impunerii de catre Banca Centrala Europeana a propriei grile de evaluare a creditelor riscante, produce pagube colaterale cu efecte greu de anticipat: zeci de mii de clienti ai bancilor, cu datorii de 6 miliarde de lei, vor fi aruncati in acest an in ghearele recuperatorilor de credite. Cine si cum va administra aceasta situatie? Si de ce a trebuit sa ajungem aici?

Cum aflam cat dureaza aprobarea dosarului de credit Prima Casa la FNGCIMM

Cei care si-au depus dosarele la banci pentru aprobarea unui credit ipotecar tip Prima Casa pot afla acum care este stadiul dosarului lor din momentul trimiterii acestuia de catre banca la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), institutie care aproba garantia de stat aferenta creditului, pana la aprobarea garantiei, ceea ce inseamna practic finalizarea procesului de incheiere a contractului de credit.

BCR vinde recuperatorilor doua pachete uriase de credite neperformante, in valoare de 4 miliarde de lei

BCR vinde recuperatorilor de credite doua pachete de credite neperformante in valoare de 4 miliarde lei, din volumul total de 12 miliarde de lei de credite cu probleme, au declarat astazi reprezentantii bancii-mama, Erste Bank, in cadrul unei conferinte in care au explicat motivele pentru care au anuntat joi potentiale pierderi de 1,4-1,6 miliarde euro in 2014 in urma cresterii provizioanelor pentru creditele neperformante la subsidiarele din Romania (BCR) si Ungaria.

Ungurii vor plati creditele in valuta la cursul oficial, nu la cel stabilit de banca. Bancile, obligate sa renunte la majorarea unilaterala de dobanzi si comisioane. Ar putea si romanii rambursa ratele la cursul BNR?

Parlamentul Ungariei a adoptat ieri o lege care permite celor care au credite in valuta sa-si achite ratele la cursul oficial al bancii nationale, nu la cursul de vanzare al bancii la care au creditul, care este mai mare, asa cum sunt obligati acum prin contractele de credit.

Stiai ca poti obtine pre-aprobarea unui credit si online, fara sa mergi la banca?

Sa presupunem ca maine ai avea nevoie de un credit pentru plata unei vacante interesante si avantajoasa ca pret, pe care ai gasit-o pe un site specializat si pe care poti sa o rezervi si sa o platesti tot pe internet. “Dar numai gandul ca trebuie sa ma duc la banca, cu diverse hartii si documente, apoi sa astept aprobarea, ma face sa ma indoiesc ca voi putea face rost rapid de banii necesari”, ti-ai putea spune.

Seful Garanti Bank: Nu negociem preluarea vreunei banci, vrem sa crestem organic cota de piata

Ufuk Tandogan, presedintele Garanti Bank, spune ca banca sa nu este implicata in niciun proces de due-diligence in vederea preluarii vreunei banci scoase la vanzare pe piata, insa are in plan sa-si majoreze cota de piata printr-o crestere organica, pe termen lung.