CARDURI

Bancomatele CEC au fost certificate de Visa si MasterCard pentru acceptarea cardurilor cu cip

Visa si MasterCard au certificat retelele de bancomate si aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS) ale Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), care accepta, in prezent, plata prin cardurile cu microprocesor (chip cards), a anuntat, luni, banca.

GarantiBank Romania vrea o cota de 10% din piata cardurilor

GarantiBank vrea 10% din piata cardurilor din Romania in urmatorii ani, dupa ce estimeaza ca in 2011 va ajunge la 500.000 de carduri Bonus, 27.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS) si 347 bancomate (ATM) a declarat joi, directorul de carduri din cadrul bancii, Ion Matei.

Un nou serviciu prepaid Visa pentru telefonia mobila

Visa Europe anunta colaborarea cu Monitise plc in vederea lansarii unui voucher pentru cumparaturi, dezvoltat pentru telefonia mobila. Colaborarea deschide drumul pentru dezvoltarea unei intregi serii de produse si servicii inovatoare adresate bancilor membre Visa Europe, care includ mare parte din institutiile financiare majore ale Europei, si care vin in intampinarea dorintelor clientilor de a avea informatie in timp real atunci cand calatoresc, se arata intr-un comunicat al Visa.

Cardurile de credit, la mare cautare in perioada sarbatorilor

Cardurile de credit cu perioada de gratie, in care nu se plateste dobanda, sunt la mare cautare in perioada sarbatorilor, spun reprezentantii bancilor. ªi asta pentru ca majoritatea clientilor isi fac calculul si cred ca pana expira perioada de gratie vor pune banii la loc. Dar socoteala de acasa, nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ, spun specialistii. Aproape 70% din clienti nu returneaza banii la timp, informeaza The Money Channel.

De ce suntem codasii Europei la plata cu cardul

Potrivit unei statistici a Bancii Centrale Europene, Romania este pe ultimul loc in Europa in privinta platilor cu carduri, in comparatie cu alte tipuri de instrumente de plata, precum transferurile bancare, debitul direct si cecurile. Doar 9,5% din totalul

Au aparut automatele de carduri

Visa Europe lanseaza solutia de emitere instant la expozitia CARTES & IDentification 2007 din Paris, se arata intr-un comunicat al organizatiei. Ca raspuns la cererea tot mai mare de emitere de noi carduri Visa in afara mediului bancar traditional, Visa a colaborat cu Datacard Group pentru a dezvolta o solutie care sa permita emitentilor controlul total asupra procesului de emitere, fara a mai implica prezenta fizica a acestora.

Cardurile cu cip devin multifunctionale

In plin proces de migrare catre cardurile cu cip si cod PIN, Visa Europe colaboreaza cu bancile membre pentru a introduce urmatoarea generatie de carduri cu cip, care va combina mai multe aplicatii intr-un singur card. Noul card multifunctional este expus la targul CARTES & IDentification de la Paris.

Tot mai multi hoti de carduri sunt prinsi de politisti

Situatie disperata pentru o femeie din Bucuresti care a avut ghinionul sa utilizeze acum patru luni un bancomat modificat de infractori. Femeia a ramas fara 60 de milioane de lei vechi si nu stie ce sa mai faca pentru a-si recupera banii, pentru ca, spune ea, banca a "uitat" sa o despagubeasca.

MasterCard si Banque Accord la prima tranzactie europeana contactless cu un card co-branded

MasterCard Europe isi intareste pozitia pe piata platilor contactless prin lansarea primului pilot european MasterCard® PayPass™ cu carduri co-branded, in parteneriat cu Banque Accord, institutia bancara a lantului francez de hypermarket Auchan, se arata intr-un comunicat de presa al MasterCard.

Bancile ne despagubesc pentru banii furati de pe card

Tot mai multi dintre noi am inceput sa depindem de un simplu plastic: cardul bancar. Este o tendinta normala in lumea civilizata, o modalitate de plata moderna, simpla, eficienta si sigura, dar care poate aduce in acelasi timp si o serie de probleme pe care nu le-am mai intalnit niciodata in viata si care pot deveni