CARDURI

Cine castiga din razboiul dintre MasterCard si Comisia Europeana?

„O decizie istorica”, dupa cum apreciaza reprezentantii comerciantilor din Europa, a fost luata in aceasta saptamana de Comisia Europeana, care a somat MasterCard, una dintre cele doua mari companii procesatoare de carduri, alaturi de Visa

MasterCard: Decizia CE va mari costul suportat de utilizatorii de carduri

MasterCard a avertizat, vineri, ca solicitarea Comisiei Europene (CE) privind modificarea, in termen de sase luni, a taxelor de procesare a tranzactiilor internationale prin carduri va avea ca efect cresterea costurilor suportate de utilizatori.

Visa nu este de acord cu reducerea comisioanelor interschimb pentu carduri

Decizia de astazi a Comisiei Europene se refera strict la MasterCard. Din punct de vedere legal, nu este aplicabila companiei Visa Europe si asa cum a declarat comisarul Kroes astazi fiecare caz trebuie analizat separat, se arata intr-un comunicat al Visa.

Comisioanele la carduri declanseaza razboiul intre MasterCard si Comisia Europeana

Comisia Europeana a decis ieri ca MasterCard trebuie sa reduca comisioanele la platile cross-border (in alte tari) cu cardurile, altfel va trebui sa plateasca amenzi in valoare de pana la 316.000 de dolari pe zi. MasterCard a anuntat ca se va supune

MasterCard a emis 20 de milioane de carduri, telefoane mobile sau brelocuri pentru plati contactless

MasterCard Worldwide anunta ca pana in prezent au fost emise 20 de milioane de carduri si dispozitive de plata MasterCard® PayPass™ la nivel global, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

22 de banci din Europa s-au angajat sa emita 20 de milioane de carduri V PAY

Visa Europe anunta ca 22 de banci din Europa s-au angajat sa emita 20 de milioane de carduri V PAY, un produs de debit al Visa Europe in conformitate cu normele SEPA.

Utilizarea cardurilor cu cip se extinde

Majoritatea bancilor partenere Visa s-au autorizat sau sunt in proces pentru acceptarea de carduri inteligente (cu cip) in retele proprii de bancnote sau POS-uri de la inceputul lui 2007. Totodata, mai multi jucatori se pregatesc sa lanseze carduri cu cip.

Vom putea plati cumparaturile si cu telefonul mobil

Visa Europe si-a anuntat participarea la testarea O2 Wallet, primul program pilot NFC (Near Field Communications) la scara larga care se va desfasura in Marea Britanie. Proiectul testeaza utilizarea telefoanelor mobile pentru plata cumparaturilor, accesul la evenimente si chiar intrebuintarea lor drept carduri

Comertul electronic cu plata prin card se va dubla

Valoarea comertului electronic romanesc cu plata online prin card se va dubla anul viitor, la 70 de milioane de euro, iar numarul tranzactiilor va creste cu 70% la 780.000, fata operatiunile din 2007, conform estimarilor integratorului de solutii pentru comert electronic GECAD ePayment, informeaza Ziarul Financiar.

Bancile sunt pregatite pentru SEPA pe zona de carduri

Bancile locale membre Visa indeplinesc deja cerintele proiectului zonei unice de plati in euro (Single European Payments Area - SEPA), spune Catalin Cretu, director general pentru Romania al Visa Europe, scrie Ziarul Financiar.