CARDURI

Poti pastra descoperitul de cont chiar daca iti schimbi serviciul

Un cititor ne-a scris la redactie intrucat isi primeste salariul pe un card de debit de la BCR cu overdraft. Persoana in cauza a utilizat o parte din descoperitul de cont obtinut cu ajutorul firmei la care lucreaza. Problema apare in momentul in care cititorul decide sa-si schimbe locul de munca peste doua saptamani si nu dispune de bani pentru a acoperi datoria contractata prin intermediul actualului angajator.

Cum ne pacaleste Banca Transilvania cu dobanda 0

Pentru cei care nu au vazut reclama la televizor, ideea e urmatoarea: dobanda este personajul negativ (pentru noi, ca pentru banca e mana cereasca) care se tine scai de noi. Nu ne lasa singuri nicaieri, nici acasa, nici la mare, nici la munte, nici in concediu. Ideea e ca trebuie sa

E mai riscant sa ne tinem banii pe un card decat in buzunar

Hotii de carduri dau lovitura dupa lovitura, iar sumele de bani furate de pe carduri au crescut atat de mult incat am ajuns sa ne intrebam daca nu cumva e mai putin riscant sa ne tinem banii in buzunar decat pe un card.

Misterul fraudei cu cardurile Bancpost, inca neelucidat

La doua saptamani dupa imensa frauda cu cardurile de salarii tip Millennium ale Bancpost, cand hotii au reusit sa fure aproximativ 300.000 de euro din conturile clientilor Bancpost, dupa cum sustin reprezentantii bancii, misterul nu este elucidat.

I-au furat si lui Mugur Isarescu banii de pe card?

Salariatii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au suferit si ei de pe urma uriasei fraude cu carduri de la Bancpost. Pentru ca angajatii BNR isi incaseaza si ei salariile pe carduri Bancpost tip Millenium si pot sa-si retraga banii din bancomate instalate de Bancpost chiar in sediul BNR.

Cauzele fraudelor cu carduri Bancpost: scurgeri de informatii din banca sau eroare de sistem

Bancpost si politistii din IGPR verifica retrageri suspecte de numerar prin bancomate din Romania si Bulgaria, iar politia nu exclude scurgerea de informatii din interiorul bancii, deoarece seriile cardurilor Bancpost in cauza sunt consecutive, au declarat, pentru NewsIn, surse din politie.

Hotii de carduri iau cu asalt ATM-urile Bancpost!

Fraudele cu carduri au ajuns la un nivel atat de ingrijorator incat bancile au inceput sa ia masuri extreme pentru evitarea furturilor unor sume mari de bani de pe carduri, la bancomate sau la platile in magazine sau pe internet.

Cum ni se poate fura cardul la bancomat

Recent am relatat un caz real al unui client Bancpost caruia i s-a clonat cardul chiar la unul din bancomatele bancii din Bucuresti. Hotul a instalat in interiorul ATM-ului un dispozitiv special de copiere a cardului, greu de depistat de catre utilizatorul cardului, iar ulterior a confectionat un card fals cu datele copiate de pe banda magnetica si a retras o suma mare de bani de pe card.

Nici Volksbank nu ne despagubeste daca ni se fura banii de pe card!

Nu toata viata e primavara, iar unele zile pot fi de cosmar (facand abstractie de NATO). De pilda, iti pierzi portofelul intr-o aglomeratie sau ai ghinionul sa ti se fure. Mai mult, ai nesansa ca in portofel sa ai si un card de credit cu o limita de creditare de pana la echivalentul a 5.000 de Euro.

Daca mi se fura cardul, e ca si cum mi se fura banii din buzunar? (IV)

Va povesteam, in episodul trecut al epopeei furtului de card, cum am descoperit faptul ca regulamentul Bancii Nationale BNR nr. 6 din 11/10/2006 cu privire la tranzactiile cu carduri face bancile raspunzatoare pentru pierderile suferite de mine daca cineva (hotul, in cazul meu) mi-a folosit cardul