CARDURI

Zilnic romanii fac plati cu cardul de 62 de euro la magazinele din strainatate, de 3 ori mai mult decat in 2008

Romanii fac zilnic cumparaturi cu cardul in strainatate in valoare de 16,6 milioane de lei, efectuand 60.000 de tranzactii la POS-urile magazinelor din alte tari, ceea ce inseamna o medie de 276 lei pe tranzactie, adica in jur de 62 de euro, arata datele agretate ale BNR.

Posesorii de Bonus Card pot plati in 3 rate fara dobanda produsele cumparate de pe Okazii.ro

Garanti Bank anunta ca oferă posesorilor de Bonus Card posibilitatea de a achita în trei rate fără dobândă produsele achiziționate de pe Okazii.ro, cel mai mare site de comerț online de pe piața locala.

Ratele la cardurile de credit Bonus Card - Garanti Bank se pot achita si la terminalele PayPoint din magazine

Garanti Bank anunta ca a incheiat un acord cu PayPoint pentru pentru colectarea plăților aferente extraselor de cont lunare pentru cardul de credit al băncii, Bonus Card. Posesorii de Bonus Card își pot plăti acum datoriile pentru cardul de credit, cu numerar, la casele de marcat ale magazinelor unde se afla terminalele PayPoint, în trei pași simpli:

BRD mi-a pus poprire pe alocatiile copiilor. Au voie sa faca asta?

"Am avut un card la BRD si nu l-am inchis la timp. Este normal sa se puna poprire pe alocatiile copiilor? Cardul de alocatie find deschis la aceeasi banca, cand m-am dus sa scot alocatiile copiilor, eu i-am spus doamnei de la banca ca e vorba de alocatii, nu este salariu, dar mi s-a raspuns sec ca asa este procedura. As dori sa stiu daca au dreptul sa faca popriri pe alocatiile copiilor si daca nu, ce pot face", intreaba o clienta a BRD, pe site-ul Reclamatiibanci.ro.

 

Dintre utilizatorii cardurilor de credit Garanti Bank, 45% au platit in rate fara dobanda, cu ocazia cumparaturilor de Paste

Garanti Bank anunta ca a înregistrat în perioada sărbătorilor Pascale o creștere cu 15% comparativ cu 2013 a volumului total de tranzacții realizate cu cardul de credit Bonus Card. Aproape 25.000 de persoane și-au folosit cardurile în perioada 11-25 aprilie și fiecare client a înregistrat o medie de trei cumpărături și 541 RON cheltuiți. 

Comisioanele bancare la acceptarea platilor cu cardul in magazine scad de 5 ori

 

Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevede limitarea comisioanelor pe care le platesc bancilor magazinele care detin POS-uri pentru acceptarea platilor cu cardul, de la aproximativ 1% in prezent la doar 0,2% la cardurile de debit si 0,3% la cardurile de credit.

Comisioanele pentru acceptarea platilor cu cardul de catre magazine vor fi plafonate la 0,2% pentru cardurile de debit si 0,3% la cardurile de credit, conform noului proiect de lege publicat de Ministerul Finantelor

 

Instituțiile emitente de carduri (bancile sau IFN-urile) nu pot aplica instituțiilor acceptante (comerciantilor) comisioane interbancare mai mari de 0,2% din valoarea fiecărei operațiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de debit, respectiv comisioane interbancare mai mari de 0,3% din valoarea fiecărei operațiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de credit, potrivit prevederilor noului proiect de lege pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată - publicat în data de 19.03.2014 de Ministerul Finantelor Publice.

Poti pastra descoperitul de cont chiar daca iti schimbi serviciul

Un cititor ne-a scris la redactie intrucat isi primeste salariul pe un card de debit de la BCR cu overdraft. Persoana in cauza a utilizat o parte din descoperitul de cont obtinut cu ajutorul firmei la care lucreaza. Problema apare in momentul in care cititorul decide sa-si schimbe locul de munca peste doua saptamani si nu dispune de bani pentru a acoperi datoria contractata prin intermediul actualului angajator.

Cum ne pacaleste Banca Transilvania cu dobanda 0

Pentru cei care nu au vazut reclama la televizor, ideea e urmatoarea: dobanda este personajul negativ (pentru noi, ca pentru banca e mana cereasca) care se tine scai de noi. Nu ne lasa singuri nicaieri, nici acasa, nici la mare, nici la munte, nici in concediu. Ideea e ca trebuie sa

E mai riscant sa ne tinem banii pe un card decat in buzunar

Hotii de carduri dau lovitura dupa lovitura, iar sumele de bani furate de pe carduri au crescut atat de mult incat am ajuns sa ne intrebam daca nu cumva e mai putin riscant sa ne tinem banii in buzunar decat pe un card.