CARDURI

BRD mi-a pus poprire pe alocatiile copiilor. Au voie sa faca asta?

"Am avut un card la BRD si nu l-am inchis la timp. Este normal sa se puna poprire pe alocatiile copiilor? Cardul de alocatie find deschis la aceeasi banca, cand m-am dus sa scot alocatiile copiilor, eu i-am spus doamnei de la banca ca e vorba de alocatii, nu este salariu, dar mi s-a raspuns sec ca asa este procedura. As dori sa stiu daca au dreptul sa faca popriri pe alocatiile copiilor si daca nu, ce pot face", intreaba o clienta a BRD, pe site-ul Reclamatiibanci.ro.

 

Dintre utilizatorii cardurilor de credit Garanti Bank, 45% au platit in rate fara dobanda, cu ocazia cumparaturilor de Paste

Garanti Bank anunta ca a înregistrat în perioada sărbătorilor Pascale o creștere cu 15% comparativ cu 2013 a volumului total de tranzacții realizate cu cardul de credit Bonus Card. Aproape 25.000 de persoane și-au folosit cardurile în perioada 11-25 aprilie și fiecare client a înregistrat o medie de trei cumpărături și 541 RON cheltuiți. 

Comisioanele bancare la acceptarea platilor cu cardul in magazine scad de 5 ori

 

Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevede limitarea comisioanelor pe care le platesc bancilor magazinele care detin POS-uri pentru acceptarea platilor cu cardul, de la aproximativ 1% in prezent la doar 0,2% la cardurile de debit si 0,3% la cardurile de credit.

Comisioanele pentru acceptarea platilor cu cardul de catre magazine vor fi plafonate la 0,2% pentru cardurile de debit si 0,3% la cardurile de credit, conform noului proiect de lege publicat de Ministerul Finantelor

 

Instituțiile emitente de carduri (bancile sau IFN-urile) nu pot aplica instituțiilor acceptante (comerciantilor) comisioane interbancare mai mari de 0,2% din valoarea fiecărei operațiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de debit, respectiv comisioane interbancare mai mari de 0,3% din valoarea fiecărei operațiuni efectuate prin utilizarea cardurilor de credit, potrivit prevederilor noului proiect de lege pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată - publicat în data de 19.03.2014 de Ministerul Finantelor Publice.

Poti pastra descoperitul de cont chiar daca iti schimbi serviciul

Un cititor ne-a scris la redactie intrucat isi primeste salariul pe un card de debit de la BCR cu overdraft. Persoana in cauza a utilizat o parte din descoperitul de cont obtinut cu ajutorul firmei la care lucreaza. Problema apare in momentul in care cititorul decide sa-si schimbe locul de munca peste doua saptamani si nu dispune de bani pentru a acoperi datoria contractata prin intermediul actualului angajator.

Cum ne pacaleste Banca Transilvania cu dobanda 0

Pentru cei care nu au vazut reclama la televizor, ideea e urmatoarea: dobanda este personajul negativ (pentru noi, ca pentru banca e mana cereasca) care se tine scai de noi. Nu ne lasa singuri nicaieri, nici acasa, nici la mare, nici la munte, nici in concediu. Ideea e ca trebuie sa

E mai riscant sa ne tinem banii pe un card decat in buzunar

Hotii de carduri dau lovitura dupa lovitura, iar sumele de bani furate de pe carduri au crescut atat de mult incat am ajuns sa ne intrebam daca nu cumva e mai putin riscant sa ne tinem banii in buzunar decat pe un card.

Misterul fraudei cu cardurile Bancpost, inca neelucidat

La doua saptamani dupa imensa frauda cu cardurile de salarii tip Millennium ale Bancpost, cand hotii au reusit sa fure aproximativ 300.000 de euro din conturile clientilor Bancpost, dupa cum sustin reprezentantii bancii, misterul nu este elucidat.

I-au furat si lui Mugur Isarescu banii de pe card?

Salariatii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au suferit si ei de pe urma uriasei fraude cu carduri de la Bancpost. Pentru ca angajatii BNR isi incaseaza si ei salariile pe carduri Bancpost tip Millenium si pot sa-si retraga banii din bancomate instalate de Bancpost chiar in sediul BNR.

Cauzele fraudelor cu carduri Bancpost: scurgeri de informatii din banca sau eroare de sistem

Bancpost si politistii din IGPR verifica retrageri suspecte de numerar prin bancomate din Romania si Bulgaria, iar politia nu exclude scurgerea de informatii din interiorul bancii, deoarece seriile cardurilor Bancpost in cauza sunt consecutive, au declarat, pentru NewsIn, surse din politie.