CARDURI

I-au furat si lui Mugur Isarescu banii de pe card?

Salariatii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au suferit si ei de pe urma uriasei fraude cu carduri de la Bancpost. Pentru ca angajatii BNR isi incaseaza si ei salariile pe carduri Bancpost tip Millenium si pot sa-si retraga banii din bancomate instalate de Bancpost chiar in sediul BNR.

Cauzele fraudelor cu carduri Bancpost: scurgeri de informatii din banca sau eroare de sistem

Bancpost si politistii din IGPR verifica retrageri suspecte de numerar prin bancomate din Romania si Bulgaria, iar politia nu exclude scurgerea de informatii din interiorul bancii, deoarece seriile cardurilor Bancpost in cauza sunt consecutive, au declarat, pentru NewsIn, surse din politie.

Hotii de carduri iau cu asalt ATM-urile Bancpost!

Fraudele cu carduri au ajuns la un nivel atat de ingrijorator incat bancile au inceput sa ia masuri extreme pentru evitarea furturilor unor sume mari de bani de pe carduri, la bancomate sau la platile in magazine sau pe internet.

Cum ni se poate fura cardul la bancomat

Recent am relatat un caz real al unui client Bancpost caruia i s-a clonat cardul chiar la unul din bancomatele bancii din Bucuresti. Hotul a instalat in interiorul ATM-ului un dispozitiv special de copiere a cardului, greu de depistat de catre utilizatorul cardului, iar ulterior a confectionat un card fals cu datele copiate de pe banda magnetica si a retras o suma mare de bani de pe card.

Nici Volksbank nu ne despagubeste daca ni se fura banii de pe card!

Nu toata viata e primavara, iar unele zile pot fi de cosmar (facand abstractie de NATO). De pilda, iti pierzi portofelul intr-o aglomeratie sau ai ghinionul sa ti se fure. Mai mult, ai nesansa ca in portofel sa ai si un card de credit cu o limita de creditare de pana la echivalentul a 5.000 de Euro.

Daca mi se fura cardul, e ca si cum mi se fura banii din buzunar? (IV)

Va povesteam, in episodul trecut al epopeei furtului de card, cum am descoperit faptul ca regulamentul Bancii Nationale BNR nr. 6 din 11/10/2006 cu privire la tranzactiile cu carduri face bancile raspunzatoare pentru pierderile suferite de mine daca cineva (hotul, in cazul meu) mi-a folosit cardul

Cardurile cu cip vor fi acceptate la ATM-urile si POS-urile OTP Bank

Pentru implementarea efectiva a noilor standarde EMV, OTP Bank Romania va intrerupe functionarea sistemului de carduri si ATM-uri in intervalul 02.03.2008 ora 0:00 - 03.03.2008 ora 23:00, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Doar 1,5% tentative de frauda online in 2007. Procentul de reusita: 0%

Procentul tentativelor de frauda inregistrate in 2007 in magazinele online care folosesc solutia ePayment a fost de 1,5% din numarul total al comenzilor efectuate cu card bancar, anunta GECAD ePayment, integrator de solutii de comert electronic. Toate incercarile de fraudare au fost respinse, se arata intr-un comunicat al companiei.

Carduri de credit pentru doamne

MasterCard si BRED Banque Populaire au lansat in Franta primul card de plata destinat femeilor. Este vorba despre un card de afinitate care ofera discount-uri si servicii dedicate doamnelor.

Card de credit Renault pentru fidelizarea clientilor

Pentru fidelizarea clientilor persoane fizice care detin un Renault, producatorul francez a lansat un card de fidelizare a clientilor, cu mai multe utilitati: o limita de credit de maxim 15.000 de lei, un discount de 10% la service-urile Renault, puncte de fidelizare pentru cumparaturile cu cardul, in anumite magazine de specialitate sau servicii gratuite, precum tractarea si asistenta in cazul unor probleme cu masina.