CARDURI

Bancomatele Romsys, pregatite pentru leul greu

Bancomatele Wincor Nixdorf instalate si intreþinute de Romsys in Romania pot functiona cu ambele tipuri de bancnote, corespunzãtoare atat leilor vechi, cat si celor noi care vor fi lansati la 1 iulie, a declarat George Vasilãteanu, Director Customer Service Romsys, citat de ziarul Curierul National.

Banca Tiriac a inceput certificarea smart cardurilor

Pentru a spori securitatea tranzactiilor cu carduri, dar si pentru a introduce alte noi programe de fidelizare a clientilor sai detinatori de carduri, Banca Tiriac a inceput certificarea smart cardurilor, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Crestere de 60% a tranzactiilor cu carduri VISA

Utilizarea cardurilor de plata de catre romani a determinat o crestere semnificativa a numarului si volumului de tranzactii prin intermediul cardurilor Visa in anul care s-a incheiat in decembrie 2004. Volumul total al tranzactiilor (POS+ATM) efectuate prin intermediul cardurilor Visa in Romania a crescut cu aproape 60% in 2004, ajungand la 2,8 miliarde USD, cifra care indica faptul ca romanii se bazeaza intr-o masura tot mai mare pe cardurile Visa ca solutii de plata mai rapide, mai sigure, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

BCR, prima banca ce accepta smart-carduri

Banca Comerciala Romana (BCR) aduce la cunostinta clientilor sai, posesori de carduri, ca incepand de sambata 19 martie 2005, ora 21.00, pana cel mai tarziu luni, 21 martie 2005, ora 09.00, va intrerupe functionarea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri. In aceasta perioada nu vor putea fi efectuate nici un fel de tranzactii cu cardurile BCR iar reteaua de ATM-uri si POS-uri nu va fi operationala, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Visa are un nou logo

SAN FRANCISCO, CA, 15 martie 2005/ BUCUREªTI, 15 martie 2005 – Visa International a anuntat astazi planurile sale de a revigora si dezvolta identitatea si structura brandului sau. Schimbarile includ un nou aspect al celebrului logo cu albastru, alb si auriu si noi caracteristici ale design-ului cardurilor. O campanie substantiala de comunicare va avea loc pana la sfarsitul anului, cand vor aparea primele carduri si afise la comercianti purtand noul logo, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

BCR si Raiffeisen Bank, lideri la ATM-uri

Potrivit NO-CASH, jumatate din reteaua nationala de ATM-uri este detinuta de BCR si Raiffeisen Bank. Din cele 3.250 de ATM-uri operationale la 31 decembrie 2004, cele doua banci detin 1.533 de aparate.

Greu cu leul greu la plãþi pe card

BNR nu a stabilit inca modul exact in care se vor trata platile efectuate pe card in luna iunie si care vor fi decontate in iulie, ceea ce presupune ca platile ordonate in lei vechi ar trebui decontate in moneda noua, a subliniat Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

Mai putine impozite prin carduri

Desi exista o lege care impune autoritatilor locale, celor care colecteaza amenzi si chiar comerciantilor sa nu mai trimita la plimbare contribuabilii care vor sa plateaca cu cardul, anul trecut impozitele platite cu cardul, in loc sa creasca... au scazut.

Potential pentru carduri business si premium

Numarul cardurilor, precum si valoarea tranzactiilor efectuate prin intermediul acestora au crescut simtitor in ultima parte a anului precedent, releva statisticile Mastercard. Pricipalele oportunitati pentru 2005 sunt dezvoltarea pietei cardurilor business (dedicate companiilor), precum si a celor din segmentul premium, apreciaza Denisa Mateescu, director operatiuni de piata in cadrul Mastercard, citata de Ziarul Financiar.

Avem tot mai multe carduri

Cresterea mai rapida a gradului de utilizare a cardurilor la POS-uri, in detrimentul automatelor bancare, a fost pricipala trasatura a anului trecut pe aceasta piata, a apreciat Petre Tulin, directorul Directiei de Reglementare si Autorizare din cadrul Bancii Nationale.