BURSA/FONDURI

Saptamana rosie pe bursa romaneasca. Topul scaderilor la BVB

Vestile proaste privind evolutia economiei romanesti au inrosit bursa autohtona. Minimele saptamanii au fost atinse in prima parte a sedintei de tranzactionare de vineri.

Casele de ajutor reciproc nu vor mai intra sub incidenta OUG 50

Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a decis, miercuri, ca CAR-urilor sa nu li se aplice prevederile OUG 50, cu exceptia clauzelor referitoare la transparenta creditarii, amedament sustinut de catre presedintele comisiei, Viorel Stefan (PSD).

Ministerul de Finante a atras 1 miliard de lei prin titluri la un an, la un randament mediu de 7,07%

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la un an in valoare de 999,98 milioane lei (233,25 milioane euro), la un randament mediu de 7,07% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Actiuni de urmarit miercuri pe bursa

Evolutia actiunilor Mecanica Ceahlau (MECF) care va raporta joi rezultatlele financiare pe primele noua luni. Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a realizat la un pret de 0,1 lei/actiune, egal cu valoarea nominala, si in crestere cu 11,1% fata de cotatia precedenta.

Min. Finantelor vrea sa se faca un inventar al bunurilor din domeniul public al statului

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa faca un inventar centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aratand printre altele ca in prezent nu se cunoaste situatia reala a acestora, potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern.

Ministrii de Finante din UE ne cer sa compensam eliminarea impozitului minim

Ministrii de Finante din Uniunea Europeana (UE) au cerut Romaniei, marti, in cadrul Consiliului Ecofin, sa introduca masuri care sa compenseze eliminarea impozitului minim, precum si adoptarea rapida a legii pensiilor, informeaza Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Mihai Tanasescu: Protestele de la Finante puteau fi evitate

Reprezentantul Romaniei la FMI a spus la emisiunea "Nasul" ca protestele de la Finante puteau fi evitate. "Se putea evita aceasta situatie", a raspuns Tanasescu la intrebarea moderatorului privind protestele de la Finante.

Indicii BVB au inchis sedinta de luni cu pierderi usoare, doar SIF-urile au incheiat pe verde

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis sedinta de tranzactionare de luni cu scaderi cuprinse intre 0,10% si 0,64%, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele pe verde, cu un avans de 0,48%.

Blejnar: Sistemul de colectare a impozitelor si taxelor trebuie regandit

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat joi ca sistemul de colectare a impozitelor si taxelor trebuie regandit si ca, pe exemplul Bulgariei, o parte din activitatea de incasare a debitelor ar putea fi externalizata.

Jucatorii pe Bursa castiga inca trei luni fara birocratie

Dupa ce a decis ca acesti contribuabili sa depuna cinci declaratii pe an in loc de una si sa-si plateasca singuri impozitele, guvernul se pregateste sa amane termenul de aplicare.