BURSA/FONDURI

Cum vad institutiile financiare internationale evolutia economiei romanesti anul viitor

BERD , cel mai mare investitor institutional din Romania, si-a imbunatatit estimarile privind evolutia PIB anul viitor, de la o crestere zero prognozata in iulie la 0,9%. Chiar si asa, prognoza este de departe cea mai pesimista dintre toate tarile din regiune. Pentru anul acesta BERD estimeaza ca economia va scadea cu 2%, prognoza ameliorata fata de cifra anterioara de -3%.

Bursele lumii se bat pentru listarea firmelor chineze

Intre bursele internationale si piata de capital a Chinei se duce lupta pentru atragerea la tranzactionare a companiilor chineze. Bursa interna a tarii are castig de cauza in prezent.

Tabara vrea doua preturi pe etichetele produselor, cel de intrare in magazin si cel cu adaosuri

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a declarat la Realitatea TV ca vrea sa propuna Uniunii Europene adoptarea unei decizii care sa impuna doua preturi pe etichetele produselor alimentare, cel de intrare in magazin si cel final, cu adaosurile comerciantilor.

Spirit de Sarbatori in piata valutara

Flotarea liber-controlata a cursului de schimb si volumele mici de tranzactionare din piata valutara locala au iesit si ieri in evidenta, raportul euro/leu inregistrand o volatilitate redusa, fata de alte monede din regiune.

Modificarile aduse la Codul Fiscal ar putea creste incasarile din TVA cu 457,14 mil. lei in 2011

Guvernul intentioneaza sa aduca unele modificari la Codul Fiscal, prin care se estimeaza ca incasarile din TVA vor creste cu 457,14 milioane lei in 2011, iar cele din accize cu 40,9 milioane de lei.

MFP a atras luni 1 miliard de lei prin titluri la sase luni, la un randament mediu de 6,88%

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discont scadente la sase luni in valoare de 999,959 milioane lei (231,95 milioane euro), la un randament mediu de 6,88% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Valoarea activului net al Fondului Proprietatea la 31 octombrie 2010 era de 13,5 miliarde lei

Valoarea activului net al Fondului Proprietatea la 31 octombrie 2010 era de 13,5 miliarde lei, iar activul net per actiune era de 0,9792 lei, potrivit datelor prezentate luni de Grzegorz Konieczny, vicepresedinte executiv si manager de portofoliu al Franklin Templeton Investment.

Fata de anul trecut, pierderile IFN-urilor au scazut de sapte ori, la 127,5 mil. lei

In ultimii doi ani, pe fondul cresterii volumului de provizioane, profitabilitatea institutiilor financiare neban-care a fost grav afectata, pierderile inregistrate la nivel agregat fiind de 127,3 milioane de lei, la finalul semestrului I.

Ministerul de Finante a respins joi toate ofertele pentru obligatiunile pe 5 ani

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins joi toate ofertele bancilor pentru obligatiunile de tip benchmark cu maturitate la 5 ani, considerandu-le la un nivel neacceptabil al randamentului, potrivit datelor bancii centrale.

Ignat, Banca Transilvania: Start-up-urile pure sunt greu de finantat

Finantarile business-urilor ramane dificila, mai atunci cand este vorba despre afacerile aflate la inceput, este de parere Sorin Ignat, director adjunct clienti corporativi in cadrul Bancii Transilvania.