BURSA/FONDURI

Cea mai buna zi pentru short

Speculatorii de la Bursa au putut obtine randamente de pana la 31% pe parcursul zilei de astazi daca cumparau contracte turbo short pe petrol.

Ministerul de Finante a atras 1 miliard lei prin titluri la un an, la un randament mediu de 6,91%

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut marti certificate de trezorerie cu discont scadente in 12 luni in valoare de 999,996 milioane lei (234,31 milioane euro), la un randament mediu de 6,91% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

CSA incepe anul cu sanctiuni pentru brokeri

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat sanctionarea brokerilor de asigurari Lasting Insurance and Reinsurance Broker si Star Office - Broker de Asigurare cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii.

FMI va discuta vineri, 7 ianuarie, daca va acorda Romaniei cea de-a saptea transa de imprumut

Conform programului publicat pe site-ul FMI, Consiliul Director al institutiei financiare internationale va lua in discutie vineri, 7 ianuarie, cel de-al saselea Raport privind indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor stabilite in cadrul Raportului Stand-By.

Fondul Monetar International vinde 400 de tone de aur pentru a strange bani

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca a vandut peste 403 tone din rezerva de aur, ca parte a unui program de doi ani prin care se urmareste diversificarea surselor de venit ale institutiei.

Jumatate din consumul privat ocoleste TVA

Desi incaseaza cam jumatate din sumele pe care ar trebui sa le colecteze din TVA, Guvernul nu gaseste solutii pentru a combate evaziunea, preferand taxarea mai impovaratoare a veniturilor existente.

Tranzactiile cu titluri BRD majoreaza puternic lichiditatea bursei

Doua tranzactii deal cu actiuni BRD in valoare de 60 milioane lei (13,98 milioane euro)au urcat lichiditatea sesiunii bursiere de ieri pana la 15,5 milioane euro.

FP: In cazul a trei membri ai Comitetului Reprezentantilor pot aparea conflicte de interese

Fondul Proprietatea (FP) atrage atentia in prospectul de listare ca in cazul a trei membri ai Comitetului Reprezentantilor, respectiv Bogdan Dragoi, Monica George-Maurer si Cristian Busu, pot aparea anumite conflicte de interese deoarece acestia sunt membri in CA al unor societati comerciale.

Indicii BVB au inchis sedinta de luni cu scaderi usoare,titlurile energetice erau singurele pe verde

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis sedinta de tranzactionare de luni cu pierderi cuprinse intre 0,11% si 2,12%, titlurile din sectorul energetic fiind singurele pe verde, dupa o crestere de 0,10%.

Fondul Proprietatea intentioneaza sa vanda actiunile detinute la Marlin SA

Franklin Templeton Investment Management Limited, companie de management al investitiilor si administrator unic al Fondului Proprietatea, anunta organizarea unei licitatii cu privire la vanzarea unui pachet de 4,95% din actiunile detinute de Fond la SC Marlin SA.