BANCI

Bancile straine ne vor acorda credite nerestrictionate de BNR

Pe piata bancara romaneasca incepe sa se faca simtita presiune exercitata de bancile europene. Acestea vor putea deschide reprezentate in Romania, incepand cu 2007, fara autorizarea BNR, fiind suficienta o notificare de incepere a activitatii in tara noastra, conform proiectului de lege privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobat ieri de Guvern. Bancile romanesti se vor afla in dezavantaj in fata unor competitori care nu trebuie sa achite costurile administrative impuse de BNR si care ar putea oferi astfel produse bancare cu costuri mai mici. In vizor s-ar putea afla finantari institutionale sau pentru companii, dar si alte tipuri de credite personale sau leasing.

Ispita cardului de credit

Cardurile de credit sunt instrumente moderne de plata, dovedindu-si utilitatea atat in tara, cat si in strainatate, in ciuda dobanzilor mari, dar si a costurilor suplimentare pe care le presupun. Avand un card, nu mai este nevoie sa faci un drum la bancomat sau un schimb valutar. Numarul locurilor in care poti plati cu cardul este tot mai mare, plata la comercianti fiind gratuita. Cardul de credit este astfel o arma cu doua taisuri, intrucat nu te mai limitezi la maruntisul din portofel si esti tentat sa cheltuiesti tot mai mult.

Randamente de 15,89% la fondurile de investitii Raiffeisen

RCS & RDS acuza ANRC ca favorizeaza Orange si Vodafone

CEC-ul a lansat un cont de economii

BERD angajeaza bancher la biroul din Bucuresti

MasterCard lanseazã serviciul de recuperare a TVA-ului pentru companii

• Pana la 5 miliarde de euro TVA extern pierdut in fiecare an de catre companiile din UE • Parteneriatul cu Meridian ofera preturi speciale pentru posesorii de carduri MasterCard

Vacanþe ºi cãlãtorii - 32% din cumpãrãturile online prin card

Citigroup has arranged EUR 45 million syndication for Luxten

Citigroup and Luxten announce the successful arrangement of EUR 45 million syndicated loan for Luxten, the local leading company for public lighting systems, manufacturing of lighting equipment, metering and control equipment. The facility has five years tenor and will be used to refinance Luxten’s existing loans and further support the company’s investment strategy. The facility is without securities.

Toate bancomatele Raiffeisen Bank au trecut la leul nou

Raiffeisen Bank a incheiat procesul de convertire a celor 850 de ATM-uri ale sale la leul nou, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.