BANCI

Garantii, asigurari si finantari pentru exportatori de la Eximbank

Eximbank lanseaza noi produse pentru sustinerea exporturilor romanesti sub forma garantiilor, asigurarilor si finantarilor pentru a nu favoriza companiile nationale in fata concurentilor din Uniunea Europeana, au declarat oficialii bancii.

Romania s-ar putea confrunta cu o criza de bancheri

Romania se va confrunta cu o lipsa de personal in domeniul financiar-bancar, care se va acutiza dupa aderare, din cauza climatului economic local si a lipsei unor strategii de atragere a tinerilor pe piata muncii, inca din facultate, a decalarat managerul de la Wrighston, Alexandru Talmazan.

Raiffeisen International will be Official Sponsor of the 2007 IIHF World Championship in Russia

Today, Raiffeisen International Bank-Holding AG, Vienna, announced in Moscow that it has entered into the next World Championship of the International Ice Hockey Federation (IIHF) as an Official Sponsor. This will be the largest sponsoring partnership for a sports event in Raiffeisen's history.

Studiu Gallup privind creditele pentru IMM-uri

77% din intreprinderile mici si mijlocii (IMM) nu folosesc imprumuturile mici datorita ratelor prea mari, cerintelor prea stricte pentru acrordarea de credite si exigentelor privind garantiile, potrivit studiului Gallup prezentat de vicepresedintele adjunct al Finansbank, Cemal Yildirim.

Finantari pe cinci ani pentru IMM-uri de la CEC

Casa de Economii si Consemnatiuni a marit perioada de creditare pentru finantarile din surse BERD. Intreprinderile mici si mijlocii vor putea contracta, astfel, credite CEC pe o perioada de pana la cinci ani. Banca raspunde astfel solicitarilor clientilor sai, iar prelungirea duratei de creditare arata increderea dobandita de BERD (furnizorul resursei financiare) in procedurile si politica prudentiala ale CEC, precizeaza un comunicat al bancii.

RZB sees new CEFTA as big opportunity for Southeastern Europe

On the occasion of a conference focusing on Southeastern Europe (SEE) Raiffeisen Research, the research unit of RZB Group, issued its latest analysis about the region.

Bancile ofera tot mai multe variante de economisire cu castiguri sigure

Dobanzile la produsele de economisire adresate persoanelor fizice au cunoscut in ultima perioada majorari. Fie ca este vorba despre depozite sau conturi de economii, bancile au inceput sa ofere mai mult. Este vorba de produse de economisire cu castiguri sigure, conferite de dobanzi fixe pe anumite perioade.

Pe piata financiara e nevoie in continuare de economisti si juristi

Studiile economice, dar si cele juridice continua sa fie la mare cautare pe piata muncii, desi multi considera ca piata este saturata de absolventi de ASE sau de Drept. Cei care au o experienta profesionala acumulata intr-o companie multinationala pot aspira la o pozitie de conducere in cadrul unui grup international. Pachetul salarial vine in acest caz nu doar cu un salariu atractiv, ci si cu posibilitatea dezvoltarii in cariera. Programelor de formare a angajatilor li se acorda, de asemenea o mare atentie. Candidatului i se cer insa nu doar studii superioare de specialitate si experienta. Limba franceza ramane si ea de actualitate, daca angajarile se fac la companii ce apartin unor grupuri din Hexagon.

Raiffeisen Bank a lansat creditul pentru IMM-uri fara garantii materiale

Incepand din luna octombrie, Raiffeisen Bank ofera IMM-urilor o linie de credit fara garantii materiale, in valoare de pana la 70.000 de lei pe o perioada de 12 luni. Perioada de creditare poate fi prelungita succesiv pe termen de 12 luni, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Politica bancara retrograda a BNR

In ultima vreme, de cand veniturile romanilor au mai crescut (si tot cresc), tot mai multi viseaza sa-si construiasca sau sa-si cumpere o casa. Si chiar o fac, in ciuda unor restrictii de creditare impuse bancilor de catre BNR.