BANCI

Decalogul solicitantului de credit

Conditiile de acordare a creditelor variaza de la o banca la alta. De la varsta pe care trebuie sa o aiba clientul pana la costuri, perioada, garantii sau documentele solicitate, fiecare banca si-a construit un portret robot al clientului ideal. Clientii mai au insa un drum anevoios de parcurs pana la aflarea bancii ideale. Multi dintre cei aflati in cautarea unui produs bancar care sa raspunda nevoilor lor financiare intampina dificultati in obtinerea imprumutului. Altii au probleme mari pe parcursul derularii creditului, in principal din cauza unor costuri suplimentare de a caror existenta nu stiau nimic. Cum bancile nu joaca inca in totalitate pe cartea transparentei, pentru a contracta un imprumut in conditii cat mai avantajoase, trebuie respectate cateva reguli de baza.

BRD-Groupe Société Générale ºi Caixa Geral de Depositos finanþeazã proiectele Grupului Martifer în România

Consortiul bancar format din BRD-Groupe Société Générale si Caixa Geral de Depositos din Portugalia a semnat un contract de imprumut cu Grupul Martifer, reprezentat de societatile Agromart Energy SRL si Biomart Energy SRL, in scopul finantarii proiectului de producere de biodiesel dezvoltat de grupul portughez in Romania, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Raiffeisen Bank a ajuns la 250 de unitati

Raiffeisen Bank a inaugurat a 250-a unitate in Cluj Napoca, in incinta hypermarketului Cora, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Erste Bank posts significant rise in 9-month earnings – net profit up by 28%

“The results for the first three quarters clearly underline our strength in the retail business”, declared An-dreas Treichl, Chief Executive Officer of Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG.

Erste Bank anunta cele mai bun rezultat financiar din istoria sa

Erste Bank anunta cel mai bun rezultat din istoria sa in ceea ce priveste indicii financiari pe trimestrul al treilea al anului 2006, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Creditele de nevoi personale au intrat “la pachet”

Pachetul promotional face parte din strategia producatorilor de a promova doua sau mai multe produse, mizand de cele mai multe ori pe notorietatea unuia dintre ele. Bancile incep sa se alinieze si ele acestei tendinte si vin cu oferte speciale “la pachet”. Obtin astfel in mod garantat deschidere catre un segment tot mai larg de clienti. Bancile isi atrag clientii cu pachete in care pun cam de toate: credite, carduri, asigurari de viata, carduri de credit sau de debit, cecuri de calatorie, asigurare CASCO sau Carte Verde, fiecare banca alegand acele combinatii de produse menite sa atraga un numar cat mai mare de clienti.

Romexterra Bank, acuzata de PPF Investments ca a intarziat inregistrarea actionarilor

Managementul Romexterra a intarziat semnificativ procesul de inregistrare a noilor actionari ai bancii, se arata intr-un comunicat al PPF Investments. Actionarii minoritari si-au vandut actiunile catre PPF Investments la pretul de 8 RON pe actiune inca din septembrie. Astfel, procesul de inregistrare ar fi trebuit sa inceapa inca de acum trei saptamani. Reticenta managementului Romexterra de a porni procedurile de rigoare in timp util a dus la o serioasa amanare a procesului de inregistrare.

Bancpost va avea 225 de unitati la sfarsitul anului

Pana la sfarsitul anului 2006, Bancpost planuieste sa ajunga la 225 de unitati, in Bucuresti si in tara.

Mediacom, agenþia de media a UniCredit Group

Mediacom a fost selectata agentia de media a UniCredit Group. Agentia a castigat pitch-ul international pentru planificare si cumparare de media (media planning si media buying) organizat de UniCredit Group, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Romania va aplica tariful vamal integrat comunitar (TARIC)

Toate facilitatile fiscale suplimentare celor prevazute de aquis-ul comunitar vor fi eliminate de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, conform unui proiect de Lege privind abrogarea unor acte normative care contin reglementari prin care sunt acordate scutiri si exonerari de la plata taxelor vamale a unor bunuri.