BANCI

Cine cumpara cu cardul BRD Finance Diverta poate trece drept intelectual

Sloganul sub care a fost lansat cardul BRD Finance Diverta: „Daca-ti faci carte de credit Diverta - MasterCard zice lumea ca esti intelectual!” a dat nastere multor nemultumiri. Este suficient sa tragem cu ochiul pe forumurile destinate acestui subiect si vom observa nedumerirea si indignarea „forumistilor” cu privire la semnificatia acestuia.

National Bank of Romania-Inflation Report-November 2006

In 2006 Q3, the pace of disinflation accelerated markedly, with the 12-month inflation rate dropping to 5.48 percent in September, down 1.63 percentage points from the June level and one percentage point lower than forecasted in the August 2006 Inflation Report.

BNR-Raport asupra inflatiei-noiembrie 2006

Sinteza raportului asupra inflatiei publicat de BNR in noiembrie 2006: In trimestrul III 2006 ritmul dezinflatiei s-a accelerat sensibil, rata anuala a inflatiei coborand in luna septembrie la 5,48 la suta. Scaderea ratei anuale a inflatiei cu 1,63 puncte procentuale sub nivelul din luna iunie si cu un punct procentual sub valoarea proiectata anterior (Raportul asupra inflatiei din august 2006) s-a datorat in principal incetinirii peste asteptari a cresterii preturilor volatile, precum si relativei reduceri a dinamicii preturilor administrate.

BNR urmeaza sa elimine si celelalte restrictii de creditare impuse bancilor

Dupa ce a eliminat restrictiile cu privire la volumul de credite in valuta impus bancilor anul trecut, BNR are de gand sa faca urmatorul pas, si anume scaderea procentului de rezerve minime obligatorii in lei impus bancilor. “Vom trece la urmatoarele masuri de reducere a restrictiilor, si anume scaderea rezervelor minime obligatorii in lei”, a spus ieri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. “Eu cred ca in urmatoarele trimestre, masurile restrictive vor fi eliminate, pentru a disparea si distorsiunile din piata”, a precizat el. Guvernatorul a precizat ca, in opinia sa, masura de eliminare a restrictiilor impuse bancilor trebuie trebuie luata inainte de o noua scadere a dobanzii de referinta.

Finansbank a majorat dobanzile la depozitele in USD

Mugur Isarescu: dupa 1 ianuarie nu vor fi cresteri majore de preturi

Dupa 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cresterea preturilor nu avea un impact major asupra populatiei si a inflatiei, a declarat astazi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadru unei conferinte de prese privind raportul asupra inflatiei.

Creditele acordate de BRD au crescut cu 84%

La 30 septembrie 2006, valoarea creditelor acordate de BRD se ridica la peste 16,3 miliarde RON (+84% fata de 30 septembrie 2005). Cresterile sunt calculate in termeni nominali, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Bancile ofera clientilor bogati servicii speciale de private banking

Cei care doresc sa investeasca in banci sume mari de bani au acces la servicii special destinate acestora. Clientii bogati ai bancilor se bucura, printre altele, de servicii privind maximizarea profiturilor si a eficientei taxelor, prin intermediul unei game selective de produse, create special pentru clientela noastra de private banking. Astfel, Erste Bank, noul proprietar al BCR, este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de private banking din Austria. La aceste servicii au acces cei care doresc sa investeasca sume de cel putin 300.000 de euro. Banca austriaca administreaza astfel de investitii in valoare de 20 de miliarde de euro.

BNR si-a atins tinta de inflatie de 5% si datorita legumelor si fructelor

Codrul e frate cu romanul, se spune, insa pentru BNR fructele si legumele au fost de cel mai mare ajutor. “Legumele si fructele” au poposit astazi pe buzele guverantorului BNR aproape la fel de des precum termeni ca “inflatie” sau “dobanzi”. Pentru ca, alaturi de restrictiile monetare si fiscale ale BNR, prabusirea pretului la legume a avut un cuvant important in atingerea tintei de inflatie de 5%, ba chiar sub 5%, la sfarsitul acestui an. “Putem spune si ca am avut noroc anul acesta, cu o productie agricola buna si ca anul trecut, din cauza inundatiilor, nu am avut noroc si de aceea nu ne-am atins tinta”, a spus Isarescu. Ajutor nepretuit, pentru ca, dupa cum a spus Isarescu, “anul 2006 ramane in istorie ca anul in care ne-am apropiat de inflatia europeana”.

Erste Bank, one of the largest providers of private banking in Austria

With more than EUR 20 billion in managed assets and more than 30 sales staff, Erste Private Banking is one of the largest and most important providers of private banking services in Austria, said the bank in a press release.