BANCI

Deutsche Bank investeste in doua complexuri rezidentiale din Bucuresti

Deutsche Bank va incheia un joint-venture cu developerul israelian Globe Trade Center (GTC), prin intermediul companiei sale de administrare a fondurilor de investitii RREEF Opportunity Funds, pentru constructia a doua complexuri rezidentiale in Bucuresti, scrie Ziarul Financiar.

Creditul doar cu buletinul nu a murit, dar nu merita sa mai traiasca

Chiar daca unele mari magazine de electrocasnice, precum Altex, au anuntat disparitia creditului doar cu buletinul, altele il pastreaza in oferta. Este cazul Flanco, care acorda in continuare acest tip de credit pe loc, solicitantul avand nevoie doar de buletin, nu si de adeverinta de salariu sau o dovada a domiciliului, precum factura de utilitati sau telefonul fix. In schimb, costul unui astfel de credit este extrem de mare: costul total, adica DAE, ajunge la aproape 30%, adica dublu fata de un credit de consum obisnuit sau fata de un card de credit. Daca mai punem la socoteala si faptul ca este vorba de o dobanda fixa, care nu va scadea in urmatorii ani, atunci creditul cu buletinul chiar nu mai merita sa traiasca.

ING Bank va deschide conturi pentru IMM-uri

Din luna decembrie ING Bank va incepe sa deschida conturi si pentru IMM-uri, a declarat ieri directorul general al bancii, Misu Negritoiu.

ING Bank va infiinta o companie de investitii imobiliare

ING Bank isi va infiinta, de anul viitor, o divizie separata de banca destinata investitiilor imobiliare, a declarat ieri Misu Negritoiu, directorul bancii.

ING Commercial Finance intrã pe piaþa de factoring din România

ING Commercial Finance vine cu o oferta completa de servicii de factoring care se va concentra in special asupra intreprinderilor mici si mijlocii.

Raiffeisen International continues on record path

Consolidated profit amounts to 539.3 million euros. Balance-sheet total exceeds 50 billion euros. Return on equity is 30.6 per cent (26.5 per cent without one-off effect). Retail customers provide strongest growth dynamics. The CIS contributes one third to pre-tax result.

Ce e mai avantajos: credit de vacanta sau credit de nevoi personale?

Cu toate ca unele banci mai lanseaza credite de vacanta, acestea nu par deloc atragatoare, creditele de nevoi personale fiind mai convenabile. In primul rand pentru ca sunt mai ieftine, apoi banii obtinuti poti sa-i cheltui cum vrei, fara a-ai justifica intr-un fel. In cazul unui credit de vacanta, tot creditul sau o anumita parte intra direct in contul agentiei. Totusi, creditele pentru sejururi pot avea anumite avantaje, precum discounturi, asigurari si asistenta turistica gratuita sau perioada de gratie la rambursarea banilor. Asadar, care este varianta cea mai buna? Un credit pentru vacanta sau unul pentru nevoi personale? Pentru a raspunde la aceste intrebari este necesar sa facem o comparatie intre aceste doua tipuri de credite.

Studiu UniCredit: mai putine credite ipotecare in 2007

Bancile straine ne vor acorda credite nerestrictionate de BNR

Pe piata bancara romaneasca incepe sa se faca simtita presiune exercitata de bancile europene. Acestea vor putea deschide reprezentate in Romania, incepand cu 2007, fara autorizarea BNR, fiind suficienta o notificare de incepere a activitatii in tara noastra, conform proiectului de lege privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobat ieri de Guvern. Bancile romanesti se vor afla in dezavantaj in fata unor competitori care nu trebuie sa achite costurile administrative impuse de BNR si care ar putea oferi astfel produse bancare cu costuri mai mici. In vizor s-ar putea afla finantari institutionale sau pentru companii, dar si alte tipuri de credite personale sau leasing.

Ispita cardului de credit

Cardurile de credit sunt instrumente moderne de plata, dovedindu-si utilitatea atat in tara, cat si in strainatate, in ciuda dobanzilor mari, dar si a costurilor suplimentare pe care le presupun. Avand un card, nu mai este nevoie sa faci un drum la bancomat sau un schimb valutar. Numarul locurilor in care poti plati cu cardul este tot mai mare, plata la comercianti fiind gratuita. Cardul de credit este astfel o arma cu doua taisuri, intrucat nu te mai limitezi la maruntisul din portofel si esti tentat sa cheltuiesti tot mai mult.