BANCI

E bine sa invatam si de la altii: cum economisesc austriecii

Mecanismele de incurajare a realizarii de economii si declaratiile care subliniaza importanta unor "bani albi pentru zile negre", pentru evenimente neprevazute, dar si pentru viitor in general, s-au facut prezente de mai multi ani. Pentru ca guvernul isi reduce rolul de sustinere a cetatenilor sai, comporta-mentul realizarii de economii va juca un rol tot mai important in siguranta financiara, dupa pensionare.

Impozitele pe cladiri si terenuri nu vor creste in 2007

Impozitele la cladiri, la terenuri (amplasate in intavilan sau extravilan), precum si impozitele pe spectacole, vor fi mentinute in anul fiscal 2007 la acelasi nivel cu cele aplicate pentru anul fiscal 2006, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Leumi Bank vrea sa administreze pensii

Leumi Bank Romania are in vedere introducerea, in 2007, a unor activitati de administrare de pensii si servicii de private banking si oferirea mai multor tipuri de asigurari, a declarat presedintele institutiei de credit, Zalman Segal.

Studiu UniCredit: intarirea politicii monetare ramane o necesitate

Economia romaneasca face dovada unei cresteri solide, datorita volumului mare a consumului privat si accelerarea investitiilor, se arata in ultimul studiu prezentat de grupul UniCredit.

Raiffeisen a achizitionat eBanka din Cehia

Raiffeisen International Bank-Holding AG a finalizat achizitia eBanka, a.s. din Cehia, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Au fost obtinute toate aprobarile necesare de la Banca Nationala a Cehiei si de la celelalte autoritati relevante din Cehia si Austria.

Securitatea IT, tratata superficial de companiile romanesti

* 65% dintre firmele autohtone aloca pentru securitate mai putin de 5% din bugetul IT * Numai 25% dintre companii apeleaza la firmele specializate de securitate informatica

Lazea, BNR: aplicarea BASEL II ar putea intarzia

Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, a declarat astazi in cadrul unui seminar ca implementarea de catre bancile romanesti a acordului Basel II ar putea fi intarziata chiar si cu doi ani, intrucat procedurile acestui acord european nu sunt foarte clare.

Ce banca alegem pentru un credit: Bancpost sau Piraeus Bank?

La Bancpost timpul capata o alta valoare...totul se misca intr-un ritm deloc ametitor... Ce-i drept, m-am gasit si eu sa cer informatii despre un credit de nevoi tocmai luni, cand bancile abia isi incep activitatea dupa un week-end bine meritat care, se pare ca in loc sa le aduca relaxare angajatilor acestora parca i-a vlaguit si mai rau de puteri decat toata saptamana trecuta de lucru.

Program ABN AMRO Valori europene pentru studentii de la ASE

ABN AMRO Romania a lansat editia a IV-a a Programului ABN AMRO Valori europene, pentru promovarea culturii institutionale bancare, adresat studentilor din anul IV ai Facultatii de Relatii Economice Internationale, Facultatii de Finante si Banci, precum si studentilor altor facultati din cadrul Academiei de ÂȘtiinte Economice din Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Studiu BA-CA: una din cinci persoane economiseste bani de pensie

• Cehii, slovacii si slovenii sunt cei mai activi in privinta economisirii pentru perioada pensionarii • Nevoie sporita de produse speciale de pensii • 70% dintre persoanele sub 29 de ani inca nu s-au gandit la investitii in viitorul propriu