BANCI

UniCredit are rating mai bun

Agentia internationala de rating Fitch Ratings a imbunatatit caracteristicile calificativului pentru rating-ul pe termen lung al bancii UniCredit Romania de la “Perspectiva Stabila” („Outlook Stable”) la “Perspectiva Pozitiva” („Outlook Positive”), se arata intr-un comunicat de presa al UniCredit. Aceasta semnifica asteptarea unei imbunatatiri a ratingului in perioada urmatoare datorita evaluarii bancii la un nivel de incredere superior ca urmare a rezultatelor bune inregistrate si a sustinerii actionarului majoritar, grupul UniCredit.

Angajari la Miro Bank

Miro Bank angajeaza: - pentru filiala din Craiova, Administrative Coordinator, Information Officer si Loan Officers. CV cu foto si scrisoare de intentie, cu specificarea salariului cerut, se trimit pina in 26 septembrie la : Banca de Microfinantare MIRO SA, Str. A.I. Cuza nr.46, bl.10B+10C, parter, Craiova, sau la e-mail : info.craiova@procreditbank.ro (cu specificarea la subiect a pozitiei pentru care se aplica). - Pentru sediul central din Bucuresti : Human Resources Officer, Accountant, Civil Engineer. CV cu foto si scrisoare de intentie, cu specificarea salariului cerut, se trimit pina in 8 octombrie la : Banca de Microfinantare MIRO SA, Str. Fagaras nr.6, sector 1, Bucuresti, sau la e-mail : headoffice@procreditbank.ro (cu specificarea la subiect a pozitiei pentru care se aplica). - Pentru filialele din Bucuresti : Information Officer, Backoffice Officer sin Loan Officers. CV cu foto si scrisoare de intentie, cu specificarea salariului cerut, se trimit pina in 26 septembrie la : Banca de Microfinantare MIRO SA, Str. Vasile Lascar nr.42-44, sector 2, Bucuresti, sau la e-mail : horatiu.duteanu@procreditbank.ro (cu specificarea la subiect a pozitiei pentru care se aplica).

Volksbank are cea mai apetisanta dobinda la creditul ipotecar

Continuam sa luam pulsul la ghisee si sa va furnizam informatii amanuntite in privinta creditelor imobiliare si ipotecare oferite de banci. In urma vizitelor la alte doua ghisee, am constantat ca Volksbank are cea mai scazuta dobinda la creditul ipotecar, in timp ce Banca Transilvania ofera cele mai costisitoare dobinzi (11%). Dubla in comparatie cu Europa si SUA, unde dobinzile la creditele ipotecare sunt in jur de 5 procente !

CREDITAREA S-A REDRESAT DATORITA FIRMELOR

Populatia revine la ghiseele bancare pentru a solicita imprumuturi, dar finantarea persoanelor fizice ramine la un nivel inferior ritmului de crestere consemnat anul trecut, bancile orientindu-se spre sectorul corporatist, care a reusit, in martie, sa impulsioneze puternic activitatea de creditare, reiese din datele BNR.

BCR vrea un profit de 150 mil E

Presedintele Comitetului Executiv, Nicolae Danila, a anutat ca BCR a inregistrat anul trecut un profit net de 153 milioane dolari (calculat conform standardelor romanesti de contabilitate).

O noua structura de conducere la BCR

Banca Comerciala Romana a anuntat noua structura de conducere a bancii aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor, in care vor exista un Consiliu de Supraveghere, condus de Florin Georgescu, si un Comitet Executiv condus de Nicolae Danila.

Porsche Bank Romania, din toamna

Porsche Bank Romania va deveni operationala in toamna anului curent, obiectul principal de activitate fiind finantarea achizitionarii autovehiculelor apartinand marcilor grupului Volkswagen - Audi, VW, Seat, Skoda, Porsche.

Toamna aduce scãderea dobânzilor

Dobanzile la depozitele in lei ale populatiei nu vor scadea in prima parte a anului. Bancherii au pentru populatie doua vesti: cea buna este ca economiile in lei vor primi dobanzi la fel de bune ca pana acum; cea rea este ca imprumuturile nu se vor ieftini. Cel putin pana la vara.

Capcanele creditelor de consum

Unele banci percep, pe langa dobanda pentru imprumut, si taxe de administrare sau penalizari daca platiti ratele in avans. Aflati care sunt dobanzile, garantiile si celelalte conditii de creditare practicate de principalele banci din Romania

BCR stimuleaza platile cu cardul