BANCI

Alpha Bank, profit în creºtere

Alpha Bank Romania a incheiat, anul trecut, cu un profit net calculat dupa standardele romanesti de contabilitate de 413 miliarde lei (14,3 milioane dolari), in crestere cu 6,7% in dolari fata de rezultatul obtinut in 2002, potrivit datelor financiare transmise de companie.

O noua sucursala Eximbank la Craiova

Banca de Export-Import a Romaniei- EXIMBANK SA are, incepand cu aceasta luna, o noua sucursala la Craiova in Str. Mihai Viteazu, Bl 5-parter, informeaza Eximbank.

S-a infiintat Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, societate in participatie a Raiffeisen Bank, Bausparkasse Schwabisch Hall si a Raiffeisen Bausparkasse G.m.b.H este prima din Romania care a primit din partea Bancii Nationale a Romaniei aprobarea de constituire ca societate, conform Legii 541/2002 privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ.

Alpha Bank

Alpha Bank are in oferta pentru companii credite in valuta si lei, scrisori de garantie, incassou-uri, acreditive de import/export, o linie speciala de finantare ALPHA-BERD, precum si contracte de leasing prin Alpha Leasing.

Dobanzile scad sub 25% in 2005

Dobanzile la creditele acordate de bancile comerciale ar putea scadea sub 25 la suta in 2005, este de parere purtatorul de cuvant al Bancii Comerciale Romane, Corneliu Cojocaru.

CREDITELE IMOBILIARE IAU AVINT DIN ACEST AN

Bancherii cred ca piata creditelor ipotecare va lua avint incepind cu acest an. Pentru anul 2006 se estimeaza un nivel al creditelor imobiliare acordate populatiei de peste 40.000 miliarde de lei, reprezentind 2,2 la suta din PIB.

Banca Transilvania reduce dobinda la depozite

Banca Transilvania a redus cu 0,5 puncte procentuale dobinda la depozitele in lei si a majorat-o pe cea la depozitele in dolari, in medie cu 0,25 puncte procentuale. Dobinzile la depozitele in lei variaza intre 14% pe an la depozitele cu termen la o luna si 16% la cele cu termen la 12 luni. Depozitele in dolari la Banca Transilvania au dobinzi intre 2% si 3%, in functie de termen.

BEI acorda BRD 34 milioane de euro

Banca Europeana pentru Investitii a acordat BRD - Groupe Societe Generale o linie de credit de 34 milioane euro pentru finantarea de proiecte in domeniul IMM-urilor.

Banca Transilvania are 100 de sucursale

Banca Transilvania a sarbatorit in data de 15 septembrie performanta de a avea o retea teritoriala compusa din 100 de sucursale si agentii in intreaga tara, eveniment marcat prin inaugurarea Agentiei Pata, in Cluj Napoca, orasul in care BT a luat fiinta in urma cu 10 ani.

BNR prevede o inflatie de 9%

Viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat ca obiectivul de iflatie de 9% pentru sfirsitul acestui an este posibil a fi realizat.