BANCI

Leul greu, din 1 iulie 2005

Din 1 iulie 2005 moneda nationala a Romaniei va fi denominata, astfel incat 10.000 lei vechi vor fi schimbati pentru un leu nou, conform unui proiect de lege aprobat miercuri, 19 mai, de Guvern.

Eximbank asigura exporturile finantate de Banca Carpatica

Firmele cu activitati de export finantate din imprumuturi de la Banca Comerciala Carpatica Sibiu vor putea incheia polita de asigurare si contractul de garantare la Eximbank Romania, in baza unui acord incheiat recent intre cele doua institutii bancare.

Profitul BRD, mai mare cu 136,6%

BRD-Groupe Societe Generale a incheiat primul trimestru cu un profit net de 839 miliarde lei, cu 136,6% mai mult fata de perioada similara a anului 2003, reiese din datele comunicate de banca.

Isãrescu prevede scãderea marjelor la dobînzi

Diferenta dintre dobinzile pentru plasamentele in lei si ratele dobinzilor din pietele internationale va fi redusa, intr-o prima etapa, cu 3 - 4 puncte procentuale, a declarat, simbata, 15 mai 2004, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la intilnirea anuala a Asociatiei Pietelor Financiare - ACI Romania.

Director Eurom Bank, acuzat de spalare de bani

Un director de la o sucursala bancara din comuna Voluntari a fost arestat preventiv pentru implicare in crima organizata si in spalare de bani, el transferand in strainatate 8 milioane de dolari pentru o retea mafiota condusa de un cetatean irakian, a anuntat Ministerul Public.

Bank Austria vrea sa se extinda in România

Romania si Polonia se numara printre tarile in care Bank Austria Creditanstalt, integrata in grupul financiar german HVB, intentioneaza sa isi extinda prezenta pe piata de retail bancar.

Isarescu: dobînzile scad daca se reduc importurile

Reducerea dobinzilor BNR pentru depozitele in lei ar putea fi aminata daca importurile din luna aprilie vor creste semnificativ, intrucit trebuie evitata majorarea cererii interne prin activitatea de creditare, a declarat, vineri 14 mai 2004, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

BCR

Finantare companii Banca Comerciala Romana ofera, cu un inalt grad de profesionalism, o gama larga de credite pentru finantarea companiilor: acreditivul, factoringul, creditul de forfetare, creditul pentru activitatea de leasing, creditul pentru export, creditul pentru finantarea stocurilor sezoniere, creditul pentru finantarea stocurilor temporare, credite pentru cumpararea de actiuni, credite pentru echipament, creditul de scont, creditul pentru facilitati de cont, linii de credite, scrisoarea de garantie, creditul in valuta pe termen mediu si lung, creditul in valuta pe termen scurt, credite pe cecuri remise spre incasare, creditul de trezorerie pentru valuta vanduta.

EXIMBANK

Se modifica legislatia privind creditele pentru populatie

Legislatia privind creditele de consum acordate de banci persoanelor fizice este in curs de modificare, principala noutate fiind aceea ca in contractul de creditare vor fi evidentiate toate costurile unui imprumut. De asemenea, daca Parlamentul va accepta propunerea bancilor, acestea nu vor mai acorda bonificatii pentru creditele acordate inainte de termen.