BANCI

Scaderea dobinzilor, subiect electoral?

Solicitarile reprezentantilor guvernului roman adresate bancilor de a reduce dobinzile la credite pot fi considerate declaratii politice in scop electoral, sunt de parere analisti economici si unii bancheri.

Eurom Bank lanseaza depozitul LEU impotriva riscului valutar

Eurom Bank a lansat un nou produs de economisire, care protejeaza depunerile clientilor in fata riscului de fluctuatii a ratelor de schimb. Depozitul LEU se constituie in lei si echivaleaza cu trei depozite in trei valute diferite: Lei, Euro si Dolari.

Tanasescu cere bancilor sa reduca dobinzile la credite

La numai o zi dupa ce liderul bancilor din Romania, BCR, a anuntat scaderea dobinzilor la credite, Ministrul Finantelor, Mihai Tanasescu, a declarat ca bancile comerciale trebuie sa reduca dobinzile pentru creditele acordate persoanelor fizice. Se pare ca tendinta este sprijinita si de BNR, care ar putea reduce dobinda de interventie platita pentru depozitele atrase de la banci.

Populatia are la CEC un miliard de dolari

Valoarea plasamentelor persoanelor fizice la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a ajuns, la sfarsitul lunii aprilie, la aproximativ 37. 000 de miliarde lei (circa 1,1 miliarde dolari), in crestere cu 11% fata de perioada similara a anului 2003.

BCR scade dobânzile la creditele de consum

Banca Comerciala Romana a scazut, cu incepere de la 21 mai, ratele dobanzilor la creditele de consum destinate populatiei, atat la cele in lei cat si in valuta, precum si la creditele imobiliare si ipotecare, a anuntat, duminica, 23 mai, purtatorul de cuvant al bancii Corneliu Cojocaru.

BCR ASIGURARI isi continua ascensiunea pe piata asigurarilor din Romania

Prin volumul de prime brute subscrise pe primele 6 luni ale acestui an BCR ASIGURARI isi continua ascensiunea spre pozitiile de top ale clasamentelor pietei asigurarilor din Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis Ghiseul Bancar.

CEC mareste dobinda la depozite

Casa de Economii si Consemnatiuni a majorat la 14 la suta dobanda la certificatele de depozit cu discount si cu scadenta la trei luni, incepand din 24 mai.

Noi dobinzi la Banca Transilvania

Banca Transilvania va practica noi dobanzi la depozitele in lei si in valuta constituite de catre persoanele fizice si juridice, informeaza banca.

Automat de schimb valutar Raiffeisen

Raiffeisen Bank a instalat, la inceputul lunii mai, primul automat de schimb valutar din Romania, la agentia din complexul comercial Cora, cumparand de la clienti, in numai cinci zile de la instalare, peste 70.000 de euro.

HVB, profit mai mare cu 145%

HVB Bank Romania a inregistrat un profit net de 184 miliarde lei, in trimestrul unu 2004, in crestere cu 145 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut au anuntat miercuri, 19 mai, oficiali ai bancii, intr-un comunicat de presa.